Gemeente Alkemade


Meerbrug blijft open voor personenauto's

25-08-2006

De Meerbrug over de Ringvaart bij Nieuwe Wetering blijft open voor personenauto's. Dat heeft wethouder Jeroen Nobel (Beheer) besloten nadat gebleken was dat dit geen gevaar voor deze groep weggebruikers oplevert. Auto's die niet hoger zijn dan 1.90 meter kunnen de brug ook de komende maanden oversteken.

De brug is, zo bleek onlangs bij een periodieke controle, de afgelopen twaalf maanden 1,5 centimeter gezakt. Daardoor dreigt het draaigedeelte van de brug vast te lopen op de oplegging. Oorzaak van de verzakking is het zware verkeer dat met een veel te hoge aslast (toegestaan is 3,8 ton aslast) over de brug rijdt. Om verdere verzakking te voorkomen wordt het zware verkeer geweerd.

Aanvankelijk was het de bedoeling de brug af te sluiten voor al het gemotoriseerde verkeer. Nu is echter gekozen voor een oplossing met een hoogtebeperking voor het autoverkeer. Daardoor is het voor vrachtauto's onmogelijk gebruik te maken van de brug. De maatregel gaat 23 augustus in.

Eind van dit jaar zal de brug definitief worden vervangen. Dan zal de brug geruime tijd afgesloten zijn. In die periode vaart er een pontje voor fietsers en voetgangers. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden zullen ongeveer een half jaar in beslag nemen.