Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 25 augustus 2006

Minderjarige aangehouden na valse melding

TILBURG De politie heeft gisteravond, bij het zwembad aan de Stappegoorweg een 14 jarige jongen uit Tilburg aangehouden, nadat hij voor de grap gebeld had met het alarmnummer 112.
Kort na 22.30 uur kreeg het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer een oproep via 112. Direct na aanname werd de verbinding verbroken. Omdat het personeel het niet vertrouwde werd er een politie-eenheid naar betreffende locatie gestuurd. Medewerkers van het zwembad gaven aan gezien te hebben dat twee jongens, die op dat moment weg waren, zich bij het telefoontoestel hadden opgehouden. Buiten troffen de agenten de jongens aan. Een van hen bleek uit balorigheid te hebben gebeld. De jongen wordt overgedragen aan bureau HALT.

Politie team Wilhelminapark ruimt henneploods

TILBURG Medewerkers van het politieteam Wilhelminapark hebben vanmorgen in een loods in de Koestraat te Tilburg, meerdere hennepkwekerijen geruimd. De politie kwam op het spoor, nadat de laatste drie dagen meerdere keren de stroom in de wijk uit was gevallen. In de ruimte troffen de agenten drie vol in bedrijf zijnde ruimtes aan waarin in totaal 1550 stekken en 2500 volwassen hennepplanten stonden. In een vierde ruimte, die volledig was ingericht als hennepkwekerij stonden ongeveer 1200 niet gevulde bakken.

De stroom voor deze kwekerijen werd illegaal, buiten de meter om afgetapt. Dat is ook de reden waarom hennepkwekerijen vaak erg gevaarlijk zijn. Door ondeskundigheid kan er brand ontstaan. Daarnaast leveren hennepkwekerijen niet alleen stankoverlast op maar worden ook vaak in verband gebracht met criminele activiteiten. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder/eigenaar van de loods.

De Tilburgse politie maakt regelmatig capaciteit vrij om kwekerijen te ruimen. Hiermee geeft de politie ook invulling aan het eerder gesloten hennepconvenant met de Gemeente, Woningbouwverenigingen, O.M. , Essent en andere partners. Bij de actie van vandaag waren 8 agenten betrokken. Tevens verleenden Essent en een gespecialiseerd ruimingsbedrijf ondersteuning.

Automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed

TILBURG De politie controleerde vanmorgen, kort na 01.00 uur, op het Wagnerplein een 23 jarige Tilburgse automobilist. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een blaastest op het bureau wees uit dat de man 395 Ug/l, zijnde 0,95 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat de man een beginnende bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd. Voorzien van een rijverbod mocht hij vertrekken.

Sinds 1 januari is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de nieuwe regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

DIESSEN Een uurtje later controleerden agenten op de Rijtseweg een 38 jarige automobilist uit Diessen. Ook hij had teveel aan Bacchus geofferd. De man bleek op het bureau 455 Ug/l, zijnde 1,10 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Voorzien van een rijverbod van 4 uren en een proces verbaal mocht ook hij vertrekken.

Veelpleger loopt tegen de lamp

TILBURG Op het Bernardusplein hebben agenten gistermiddag een 39 jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. De man had uit de schappen van een supermarkt diverse levensmiddelen, zoals vis en noten gepakt. Zonder deze goederen ter betaling aan te bieden verliet hij de winkel. Buiten spraken medewerkers van het filiaal de man aan en droegen hem vervolgens over aan de politie. De verdachte is een veelpleger die volgens het veelplegersprotocol op het bureau in verzekering gesteld is.

Vier mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

TILBURG In het uitgaansgebied van het centrum van Tilburg heeft de politie afgelopen nacht vier mannen aangehouden voor het plegen van openlijke geweldpleging. De mannen tussen de 22 jaar en 25 jaar, afkomstig uit Boxtel, Arnhem, Beesel en Amsterdam, waren, vanmorgen rond 03.00 uur, in de Juliana van Stolbergstraat betrokken bij een vechtpartij. Agenten die belast waren met het horecatoezicht waren direct ter plaatse en troffen het vechtende viertal aan. Omdat een van de verdachten, de man uit Beesel, geweld bleef uitoefenen op een van de andere verdachten was de politie genoodzaakt gebruik te maken van pepperspray. Na gebruik, stopte het geweld waarna de agenten de mannen konden aanhouden. Buiten dit incident verliep de avond en de nacht in het uitgaansgebied erg rustig.

Jongen krijgt voor de 8^e keer bekeuring voor rijden zonder rijbewijs

TILBURG: Een 17-jarige Tilburgse jongen is wel bijzonder hardleers als het gaat om het rijden in een auto terwijl hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs B. Een motoragent zag de knaap gistermiddag in een auto rijden op het Pater van den Elsenplein. De agent die de jongen ambtshalve kent, zette hem aan de kant. Uit de politiecomputer blijkt dat hij voor de 8^e keer betrapt is op het rijden zonder rijbewijs. De auto waarin hij reed, een Fiat Punto, is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

We gaan weer naar school

TILBURG: Ook gisteren hebben de politieteams in Tilburg weer speciale aandacht besteed aan het project; We gaan weer naar school. Er wordt bij dit project niet alleen gelet op het verkeersgedrag van de scholieren maar ook van de ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen. Gisteren werd onder meer gecontroleerd op de navolgende locaties

-Vlashoflaan-Sweelincklaan, in verband met overstekende jeugd bij het (rode) verkeerslicht en basisschool Stellaershoeve op het dragen van autogordels.

-De Reitsehoevenstraat, ter hoogte van de Rooi Pannen, zes bekeuringen, voor het niet dragen van de helm (3 x), het niet hebben van een bromfietscertificaat (2x) en het niet hebben van een verzekering (1 x).

Auteur: Desiree Brabers