Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 25 augustus 2006

Politie houdt vernielers aan

RIJEN: De politie heeft in de nacht van donderdag 24 augustus op vrijdag 25 augustus omstreeks 00.45 uur op het teambureau van Rijen, vijf jongens tussen de 16 en 20 jaar uit Gilze en Rijen aangehouden. Een oplettende getuige zag dat de mannen vernielingen verrichtten aan de spoorbomen aan de Spoorlaan-Noord. Tevens hadden zij een ijzeren postbus vernield. Met behulp van getuigen vond de politie de jongens op het Raadhuisplein. Ze zijn vrijwillig meegegaan naar het politiebureau, waar ze zijn aangehouden. De jongens hebben een verklaring afgelegd, waarna ze zijn ingesloten.

Man aangehouden voor bedreigen vriendin

KAATSHEUVEL: Donderdagmiddag 24 augustus heeft de politie rond 14.00 uur op het politiebureau in Loon op Zand een 45-jarige man uit Waspik aangehouden. De man zou zijn vriendin meerder malen bedreigd hebben met de dood. De verdachte meldde zich vrijwillig aan het bureau waarop hij aan werd gehouden. Hij is in verzekering gesteld. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed

DUSSEN: De politie heeft donderdag 24 augustus rond 19.15 uur in de Binnen een 33-jarige man uit Dussen aangehouden. De automobilist werd betrapt op het rijden onder invloed. Hij moest mee naar het bureau om een ademanalysetest te ondergaan. Uit de test bleek dat de bestuurder een ademgehalte van 505 ug/l had, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l is. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Met een rijverbod van 5 uur is de man weer in vrijheid gesteld.

KAATSHEUVEL: In de nacht van donderdag 24 augustus op vrijdag 25 augustus heeft de politie rond 00.50 uur in de Marktstraat een 23-jarige automobilist uit Kaatsheuvel aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een controle, waar de man een blaastest af moest leggen, bleek hij teveel alcohol gedronken te hebben. De bestuurder moest mee naar het politiebureau, waar hij een ademanalyse test moest ondergaan. Hieruit bleek dat zijn ademgehalte 275 ug/l was, Tegen de automobilist is proces verbaal opgemaakt. Met een rijverbod van 1 uur is de man huiswaarts gekeerd.

OOSTERHOUT: In dezelfde nacht is omstreeks 01.30 uur in de van Duivenvoordestraat een 50-jarige bestuurder uit Oosterhout aangehouden. De automobilist werd bij een controle door de politie betrapt op het rijden onder invloed. De man moest mee naar het bureau waar uit ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 500 ug/l was. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Meisje gewond geraakt bij verkeersongeval

DRIMMELEN: Vrijdag 25 augustus is omstreeks 09.00 uur in de Marktstraat een 16-jarig meisje gewond geraakt bij een ongeval. Het meisje reed op haar bromfiets op een eenrichtingsweg. In tegengestelde richting reed een zwarte personenauto met een nog onbekende man erin. De automobilist reed tegen het verkeer in. De bromfiets en de auto konden elkaar niet ontwijken, waarop het meisje naar rechts stuurde. Hierdoor viel de bestuurster en reed de man met hoge snelheid weg. Het meisje hield lichte verwondingen over aan haar knieën, arm en voet.

Auteur: Ilse Mathijssen / Desiree Brabers