Politie Midden- en West Brabant

District Breda vrijdag 25 augustus

BREDA, 25 augustus 2006

Jongen (13) steelt fles wijn

ULVENHOUT: De politie heeft donderdagmiddag rond 14.00 uur een 13-jarige jongen uit Terheijden aangehouden. Dat gebeurde bij een horecazaak aan de St. Annadreef. De jongen werd door personeel betrapt op het stelen van een fles wijn. Hij was met zijn klas als gast in de horecazaak aanwezig. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld.

Vrouwen proberen kledingwinkel op te lichten

BREDA: Twee Bredase vrouwen van 17 en 18 jaar zijn donderdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden bij een kledingwinkel in winkelcentrum De Barones. Ze probeerden door het verwisselen van prijskaartjes diverse kledingstukken goedkoper aan te schaffen. Toen ze echter in de rij voor de kassa stonden, hingen ze de kleding weer terug. Het tweetal is in vrijheid gesteld, omdat er feitelijk niets strafbaars is gebeurd.

Bredanaar slaat vrouw onder ogen van politie

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 16.15 uur een 27-jarige Bredanaar aangehouden. Dat gebeurde bij een woning in het stadsdeel Hoge Vucht. Twee agenten waren ter plaatse na een melding over twee ruziënde vrouwen. Terwijl de agenten met betrokkenen spraken, kwam de verdachte aanrijden en stormde de woning binnen. Hij begon onder de ogen van een agent zijn - naar later bleek - vrouw te slaan en te schoppen. Met veel moeite lukte het de agent beide partijen te scheiden waarna de Bredanaar kon worden aangehouden. De man is in verzekering gesteld en werd vrijdagmiddag op vrije voeten gesteld

Dronken automobilisten aangehouden

BREDA: Een 57-jarige Bredanaar is donderdagavond bij een controle rond 20.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man reed vanaf een parkeerterrein op de Louwersdonk en botste daarbij tegen een ander auto, bestuurd oor een 23-jarige Oosterhouter. Die belde vervolgen de politie. De ademanalyse op het bureau leverde een uitslag van 905 ug/l op. Dat bleek goed voor een rijverbod van 11 uur en ook werd het rijbewijs van de man ingenomen. Na verhoor kon de Bredanaar weer gaan, met twee processen-verbaal op zak.

PRINSENBEEK: Een 42-jarige Bredanaar werd donderdagnacht rond 00.15 uur bij een verkeerscontrole aangehouden op de A16 onder Prinsenbeek. Ook hij bleek te veel te hebben gedronken. De man blies 270 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. De automobilist kreeg een rijverbod voor 1 uur en een proces-verbaal. Daarna kon hij weer gaan.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Een 30-jarige Bredase is donderdagavond kort na 21.00 uur aangehouden bij een warenhuis aan de Karrestraat. Zij had twee knuffels in haar tas gestopt en wilde zonder die af te rekenen weggaan. Beveiligingspersoneel had haar echter in de gaten en hield haar aan. De vrouw werd overgedragen aan de politie. Uit onderzoek bleek dat ze samen met twee andere personen ook in diverse andere winkels in het centrum diefstallen heeft gepleegd. Na verhoor kon de Bredase weer naar huis. Ze heeft een winkelverbod gekregen.

Vier aanhoudingen bij vechtpartij Vissersstraat

BREDA: De politie heeft donderdagnacht rond 5.15 uur vier mannen van 18 (2x), 19 en 21 jaar aangehouden uit s-Gravendeel, Strijensas en Strijen. Dat gebeurd na een vechtpartij op de Vissersstraat. Daar werd een 24-jarige Bredanaar door drie verdachten stevig in elkaar geslagen nadat hij hen gevraagd had enkele andere jongeren met rust te laten. Op camerabeelden bleek later dat de 19-jarige verdachte geen aandeel in de vechtpartij heeft gehad en juist probeerde zijn vrienden ervan te weerhouden. Hij werd direct vrijgelaten, zijn drie maten zijn in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul