Politie Gelderland-Midden

Vrouw aangerand, politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 25-8-2006 15:20:05

Arnhem - De Arnhemse politie is op zoek naar getuigen van een aanranding op het Stationsplein, woensdagnacht. Een 22-jarige vrouw heeft daarvan aangifte gedaan. Kort nadat van het voorval melding was gedaan hebben agenten nog in de omgeving gezocht maar geen dader aangetroffen. Volgens het slachtoffer was ze in de nacht van woensdag op donderdag op het busstation onzedelijk betast door een onbekende man. Nadat het slachtoffer zich van haar belager had weten te ontdoen zocht ze hulp bij een meisje en een jongen die in de buurt stonden. Toen het meisje aangaf de politie te bellen ging de aanrander er vandoor. Het zou gaan om een blanke man met kort blond haar in de leeftijd tussen 25 en 30 jaar. De man zou gekleed zijn in een blauw shirt en een lichte spijkerbroek. De man had ook een fiets bij zich die kennelijk op slot zat, omdat de fiets werd meegesleept. Getuigen, die iets van het voorval hebben gezien of die meer informatie hebben die kan leiden tot het opsporen van de dader worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vechtersbazen opgepakt dankzij cameratoezicht

Publicatiedatum: 25-8-2006 15:18:25

Arnhem - Een 23-jarige Renkumer en een 28-jarige Arnhemmer zijn in de nacht van donderdag op vrijdag door de Arnhemse politie aangehouden op het Jansplein. Camera's in de binnenstad registreerden dat de twee met elkaar op de vuist waren gegaan. Politieagenten troffen de twee nog op het plein aan waarna ze werden ingerekend. De twee bleken niet gewond en wilden evenmin aangifte doen. Met een bekeuring voor het vechten op straat zijn de twee later naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorrangsfout en drankgebruik mogelijk oorzaak botsing
Publicatiedatum: 25-8-2006 15:17:46

Velp - Een voorrangsfout en drankgebruik zijn er wellicht de oorzaak van geweest dat er donderdagavond op de Waterstraat in Velp twee auto's op elkaar botsten. Daarbij raakte niemand gewond. De politie heeft een 38-jarige Arnhemse automobilist aangehouden wegens het rijden onder invloed. Bij de man werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,22. Dat is ruim twee keer te veel. De Arnhemmer reed rond acht uur vanaf de Willem van Gulikstraat de Waterstraat op. Daarbij zag hij een andere auto, bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Velp, die over de Waterstraat reed niet aankomen en verleende haar geen voorrang. Beide auto's botsten op elkaar en liepen aanzienlijke schade op. De Velpse is nog wel voor pijnklachten aan de borst onderzocht door een motorrijder van de ambulancedienst maar behandeling leek vooralsnog niet nodig. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg de man een rijverbod van enkele uren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na forse snelheidsovertreding
Publicatiedatum: 25-8-2006 15:16:23

Arnhem - Een 32-jarige man uit Arnhem is donderdagavond door de politie aangehouden nadat hij enkele forse snelheidsovertredingen had begaan. Zo werd de man op enkele wegen in de wijk Malburgen in Arnhem-Zuid geklokt met snelheden van ruim boven de 100 km/u. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en zijn auto in beslag genomen. Surveillerende agenten hoorden de man rond half elf al aankomen over de Gelderse Rooslaan en zetten de achtervolging in. Met veel moeite kon de wagen worden bijgehouden via Nijmeegseweg en A325. Via de Kronenburgerdijk ging de rit naar de Burgemeester Matsersingel waar snelheden van meer dan 100 km/u werden bereikt. Bij een benzinestation stopte de man, waarna hij werd aangehouden. De Arnhemmer had tegenover de politie verklaard zich niet bewust te zijn geweest van zijn gedrag en nooit op de snelheidsmeter te letten.Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vier hardrijders bij snelheidscontrole-op-verzoek
Publicatiedatum: 25-8-2006 15:15:50

Arnhem - Bij een snelheidscontrole op verzoek van buurtbewoners op de Brabantweg in Arnhem-Zuid zijn donderdagochtend vier hardrijders tegen de lamp gelopen. Agenten van het verkeershandhavingsteam controleerden gedurende het spitsuur tussen acht en negen uur 65 bestuurders op snelheid met behulp van de Lasergun. Twee bestuurders kregen een bon omdat ze geen gordels droegen.

Buurtbewoners kunnen bij hun wijkagent controles aanvragen wanneer zij onveiligheidsgevoelens ervaren over het verkeer in hun buurt. De wijkagent schakelt dan het regionale verkeershandhavingsteam in, dat speciaal voor dit soort controles agenten heeft vrijgemaakt. Zo wil het verkeershandhavingsteam een bijdrage leveren aan het verbeteren van de verkeersveiligheid in woonwijken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---