Gemeente Dordrecht


---

100 Euro voor een veilige woning

Vick van der Put

Dordtenaren die hun woning goed beveiligen, maken kans op 100 euro. Vandaag start in Dordrecht de campagne 'Veilig wonen?', om deze buitenkans onder de aandacht te brengen. Bewoners kunnen hun woning beter beveiligen door het aanpassen van het hang- en sluitwerk van hun ramen en deuren, maar ook door het plaatsen van rookmelders en buitenverlichting.
De eerste 500 bewoners die hun woning tussen 31 september 2006 en 1 januari 2008 beveiligen volgens de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen® (PKVW) krijgen een vergoeding van 100 euro. In drie stappen kunnen zij aan deze eisen voldoen:

1. de woning laten schouwen (controleren)

2. de woning (laten) aanpassen

3. de woning laten keuren / certificeren

PKVW
Het PKVW is een keurmerk dat wordt afgegeven voor woningen die voldoen aan een voorgeschreven pakket van eisen rond inbraak- en brandpreventie. Dit betekent dat ramen en deuren zijn aangepast en dat de sloten van alle bereikbare deuren en ramen minder makkelijk zijn te forceren. Ook het nemen van andere maatregelen voorkomt inbraak. Zoals 's nachts op slot doen van ramen en deuren en het zorgvuldig omgaan met sleutels. Dit zijn de voordelen van het PKVW:
* tot 90% minder kans op inbraak in de woning
* de meeste verzekeraars geven korting op de premie van de inboedelverzekering

* bewoners voelen zich veiliger in hun huis

website Dordt Veilig

PDF icoon poster_Veilig_wonen.pdf

Redactie
Vick van der Put
Communicatie

telefoon 06 - 48 56 82 93

email b.vander.put@dordrecht.nl

Informatie
mevrouw A.S. Wolt
Openbare Orde en Veiligheid
telefoon (078) 639 60 58