Politie Gelderland-Zuid

Vier jongens bekennen brandstichting

Groesbeek, 25-08-2006 o Zondagavond 20 augustus, rond 21.30 uur, werd aan de politie gemeld dat er een molotovcocktail gegooid zou zijn naar een woning aan de Vlierbeshof in Groesbeek. Een 17-jarige jongen die thuis was ging naar buiten en zag dat het op meerdere plaatsen brandde. De politie is met een onderzoek gestart. Hierin zijn vier aanhoudingen verricht.

De molotovcocktail is tegen een muur gegooid waarna stukken glas en brandbare vloeistof naar beneden vielen. De jongen wist dit met water te blussen. De politie kwam ter plaatse en startte meteen een buurtonderzoek. De Technische Recherche deed een sporenonderzoek. De 41-jarige bewoonster deed aangifte van brandstichting.

Naar aanleiding van onder meer getuigenverklaringen werden in het onderzoek op woensdag en donderdag in totaal 4 aanhoudingen verricht. Het gaat om twee 15-jarige jongens uit Groesbeek en twee jongens van 16 uit Groesbeek en Cuijk.

Bekend
Alle vier de verdachten hebben bekentenissen afgelegd. De 16-jarige uit Cuijk is voorgeleid bij de kinderrechter en in bewaring gesteld. De andere drie zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
(08)