Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 25 augustus 2006

Zaanstreek-Waterland, 25-08-2006

Softdrugs aangetroffen

Wormerveer, 24 augustus, 14:44 uur

In Wormerveer zijn twee mannen van 41 en 35 jaar uit Krommenie en Assendelft aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van een grote hoeveelheid softdrugs. Bij de politie werd melding gemaakt van een sterke henneplucht uit een bedrijfspand aan de Industrieweg. Agenten troffen benodigdheden aan voor het onderhouden van hennepplanten, zoals waterslangen, koolstoffilters en droogrekken. In de bedrijfsbus van een van de verdachten werden hennepplanten aangetroffen. Alle goederen zijn inbeslaggenomen en naar de verdachten is een onderzoek ingesteld.

Auto total loss vanwege spin

Wijdewormer, 24 augustus, 16:22 uur

Op de Noorderweg in Wijdewormer is een auto met daarin drie inzittenden van de weg afgeraakt en frontaal tegen een boom aangebotst. De 18-jarige bestuurder wilde een spin uit de auto verjagen, maar verloor daardoor de macht over het stuur. Via de berm kwam hij frontaal tegen een boom tot stilstand. De bestuurder is met nekklachten en duizeligheid overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. Een overige inzittende, een 16-jarige Wijdewormer, moest zich laten behandelen aan zijn hand. De derde betrokkene, een 17-jarige Purmerender, kwam met de schrik vrij.

Man mishandeld

Assendelft, donderdag 24 augustus 2006, 17:18 uur

Een 49-jarige Assendelfter is woensdagavond omstreeks 00.30 uur mishandeld voor zijn woning in de Dorpsstraat. Op het moment dat de man vanuit zijn tuin de straat op wilde lopen werd hij met een voorwerp neergeslagen. Nadat de man bijkwam vroeg hij om hulp in een nabij gelegen horecagelegenheid. Het slachtoffer heeft letsel aan hals en schouder opgelopen. De politie verzoekt eventuele getuigen, of mensen die rond dat tijdstip iets verdachts hebben gezien, contact op te nemen met het wijkteam Assendelft via 0900-8844.

Verkeerscontroles Zaanstreek

Zaanstad, 24 augustus 2006

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum ter hoogte van Wormerveer heeft het Verkeershandhavingsteam donderdag een helm- en gordelcontrole gehouden. Twee bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen en vier wegens het rijden zonder helm. In Wormerveer werd ook 's avonds tussen 19.00-21.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 1250 bestuurders die de camera passeerden begingen 70 een overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 139 km/u, daar waar maximaal 100 km/h is toegestaan.

Op de Provincialeweg ter hoogte van Krommenie werden 29 bestuurders bekeurd. Dertien voor het rijden zonder dat de veiligheidsgordel was bevestigd, drie wegens het niet-handsfree bellen, elf bestuurders omdat zij het rode stoplicht negeerden, een voor het rijden door een geslotenverklaring en een bestuurder reed niet over de rijbaan. Ook werden 21 blaastesten afgenomen.

Verkeerscontroles Waterland

Waterland, 24 augustus 2006

Op het Driegangenpad en Beatrixplein in Purmerend hebben bikers, naar aanleiding van overlastmeldingen, bromfietsers gecontroleerd op juiste papieren en voertuigeisen. Drie bromfietsers werden bekeurd. Op de Provincialeweg ter hoogte van Edam is donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de duizend bestuurders die de radar passeerden reden er negentien te hard. De hoogst gemeten snelheid lag 25 km/u boven de maximaal toegestane snelheid van 80 km/u. Op de Purmerland werd in beide richtingen tussen 09.30-12.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 520 gecontroleerde bestuurders reden 52 te hard.

Overval in hotel

Purmerend, 25 augustus 2006, 05:17 uur

Vrijdagochtend 25 augustus rond 05.15 uur heeft in hotel Spijkerman aan de Neckerdijk 2 in Purmerend een overval plaatsgevonden. Een 46-jarige werkneemster hoorde glasgerinkel en drukte de overvalknop in. Kort daarop werd zij gedwongen geld af te geven, hierna maakte de overvaller zich uit de voeten. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. De Centrale Recherche verzoekt mogelijke getuigen of mensen die rond dat tijdstip iets verdachts hebben gezien te bellen met 0900-8844.