2e persbericht van vrijdag 25 augustus 2006

Eindhoven, 25-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie onderzoekt steekpartij

De politie is een onderzoek begonnen naar een steekpartij van vrijdagmiddag in een woning aan de Keldermansstraat. Een 40-jarige man uit Eindhoven raakte daarbij niet-levensgevaarlijk gewond en is opgenomen in het ziekenhuis. Toen hij rond 13.00 uur de voordeur van zijn woning opende, stonden er vier mannen voor de deur. Ze bedreigden de man, waarna er over en weer wat geslagen werd. Eén van de verdachten stak het slachtoffer vervolgens met een mes in diens borst. Daarna gingen de mannen er vandoor. Het slachtoffer en een aantal verdachten zijn bekenden van elkaar.

Bakel: Politie arresteert dronken automobilist

De politie heeft vrijdagochtend rond 10.30 uur twee mannen (26 en 27 jaar) met de Poolse nationaliteit aangehouden bij de woning van de 26-jarige man op het Nuijeneind. Hij zou daar kort daarvoor met zijn auto tegen een geparkeerde wagen, een hekje en een biels zijn gereden en vervolgens zijn doorgereden. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, was de man thuis. De agenten roken een alcohollucht, waarop hem werd gevraagd mee te werken aan een ademanalyse. Nadat de 27-jarige man zich met de zaak ging bemoeien, weigerde de 26-jarige man mee te werken. Toen de 26-jarige man daarop werd aangehouden, probeerde de 27-jarige man dat te verhinderen. Beide mannen zijn vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ook daar weigerde de 26-jarige man mee te werken aan een ademanalyse en een bloedproef, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen. De mannen zijn weer heengezonden met een proces-verbaal.

Deurne: Geld weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Oude Liesselseweg is een onbekend geldbedrag weggehaald. Dat gebeurde tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 9.00 uur. De sloten van de achterdeur van het pand zijn opengebroken.

Luyksgestel: Bekeuringen bij snelheidscontrole

De politie heeft vrijdag tussen 10.10 en 12.10 uur een snelheidscontrole gehouden op de Dorpstraat. Van de 688 gecontroleerde voertuigen reden er 76 te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 68 km/u.