Politie Midden- en West Brabant

Persberichten vrijdag 25 augustus

BERGEN OP ZOOM, 25 augustus 2006

Motorrijder gewond bij verkeersongeval

WOUW: Op donderdagmiddag raakte er een motorrijder gewond bij een verkeersongeval. Een 63-jarige Roosendaalse reed over de Omgang in de richting van de Roosendaalsestraat, toen ze er achter kwam dat ze de andere kant op moest. Ze reed achteruit een oprit op en wilde linksaf de Omgang weer oprijden richting de Markt. Hierbij zag ze een 34-jarige man uit Roosendaal over het hoofd. De motorrijder moest hard remmen en ging onderuit. Hij belandde hierbij onder zijn motor. De man is per ambulance overgebracht naar het Sint Franciscus ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat hij een gaatje had in één van zijn longen.

Politie onderzoekt mishandeling

ROOSENDAAL: Op donderdagmiddag stonden een 18-jarige Roosendaalse en haar 17-jarige vriend (ook uit Roosendaal) op het Stationsplein, toen er twee jongens langs kwamen fietsen. Eén van hen maakte een opmerking tegen het tweetal. De vrouw reageerde hierop en liet merken dat ze niet van hen gediend was. Het tweetal kwam terug en mishandelde de vrouw en haar vriend. Ze werden geschopt en in het gezicht geslagen. Een omstander haalde hen uit elkaar. De vrouw hield aan de mishandeling licht letsel over. De jongen heeft vermoedelijk een hersenschudding. De politie heeft aangifte opgenomen van het tweetal en onderzoekt de zaak.

Drietal aangehouden na vernieling en mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op donderdagavond even na 20.30 uur melding van een mishandeling aan de Van Dedemstraat. Ter plaatse bleek dat een 40-jarige vrouw uit Bergen op Zoom een ruit had vernield bij een woning, omdat ze een financieel conflict had met de bewoner. De 60-jarige bewoner en zijn 29-jarige zoon hebben de vrouw vervolgens meerdere malen geslagen. Zij liep hierdoor letsel op in het gelaat. De vrouw is aangehouden voor vernieling en de mannen voor mishandeling. Na verhoor is de vrouw in vrijheid gesteld met een bekeuring van 140,-, De 60-jarige man kreeg een boete van 360,- en de 29-jarige man kreeg een geldboete van 320,-. Bij fouillering van de jongste man is een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden. De drugs zijn in beslag genomen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt in verband met drugsbezit.

Snelheidscontrole

SINT WILLEBRORD: Tussen 18.45 uur en 22.30 uur hield de politie een snelheidscontrole aan de Dorpsstraat. Van de 428 passanten waren er 7 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u.

Fietser (15) in het gezicht geslagen door scooterrijder

HUIJBERGEN: Een 15-jarige jongen reed op vrijdagmorgen rond 08.00 uur met zijn broertje over de Moerkantsebaan. Er wilde een scooter passeren en de jongen uit Huijbergen liet hem passeren. Blijkbaar reageerde hij niet snel genoeg voor de scooterrijder, want deze sprak hem aan bij het stoplicht. Hierna heeft de scooterbestuurder hem in het gezicht geslagen. De fietser hield hieraan zwellingen in het gezicht over. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling en onderzoekt de zaak verder.

Jongeman aangehouden voor mishandeling

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdag 24 augustus een 16-jarige jongen uit Roosendaal aan voor mishandeling. De mishandeling gebeurde op dinsdagavond 14 maart. Toen fietste een 19-jarige Roosendaler over de Genestetlaan, toen hij twee jongemannen zag. Eén van hen duwde de man van zijn fiets, waardoor hij op de grond viel. Eén van de daders haalde een mes uit zijn kleding en sneed de man in zijn arm. Vervolgens sloeg hij het slachtoffer in het gezicht. Hij hield aan de mishandeling diverse snijwonden en licht letsel in het gezicht over. De politie stelde een onderzoek in en stuitte aan de hand van getuigenverklaringen op de verdachte. Hij is verhoord en in verzekering gesteld.

Man slaat vrouw met bezemsteel

OUD GASTEL: De politie hield op vrijdag even na middernacht een 25-jarige man uit Oud Gastel aan voor huiselijk geweld. De man had zijn 26-jarige vriendin mishandeld als gevolg van een ruzie. Hij had haar hierbij onder andere met een bezemsteel in het gezicht geslagen. De vrouw belde de politie en deze hield de verdachte aan en stelde hem in verzekering. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Politie bekeurt voor oversteken spoorwegovergang

ROOSENDAAL: De politie heeft de laatste tijd meerdere keren geconstateerd dat er bestuurders de spoorwegovergang aan de Willem Dreesweg oversteken als de spoorbomen nog dicht zijn. De spoorwegovergang blijft dicht, omdat er nog een trein aankomt. Dit maakt het oversteken erg gevaarlijk. Op woensdag zag een agent in burger zes automobilisten doorrijden, terwijl er nog een trein aan kwam. Eén automobilist moest zelfs snel achteruit rijden om niet te worden geraakt door een passerende trein. De bestuurders zijn bekeurd op kenteken en kunnen allemaal een bekeuring van 130,- verwachten. De politie zal iedereen die de overgang oversteekt zonder dat de bomen omhoog zijn, direct bekeuren. Voor fietsers staat hier een boete op van 50,- en voor bromfietsers 90,-.

Man rijdt tegen lantaarnpaal

ROOSENDAAL: Op vrijdagmiddag gebeurde er een ongeval aan de Bredaseweg. Een automobilist reed vermoedelijk te hard en reed tegen een lantaarnpaal langs de weg. Vervolgens kwam het voertuig tegen een boom tot stilstand. Ambulancepersoneel stabiliseerde de 20-jarige man uit Sint Willebrord, hij is vervolgens met pijn in de borst is overgebracht naar het Sint Fransiscus Ziekenhuis. Zijn auto is weggetakeld

Auteur: Inge Rijgersberg