Gemeente Eindhoven

Persbericht 25 augustus 2006, no. 203

Lieven de Keypark: Het nieuwe wijkpark in stadsdeel Woensel

Vanwege het tekort aan wijkparken in stadsdeel Woensel heeft de gemeenteraad door vaststelling van het Groenbeleidsplan (2001) en het Groenprogramma (2003) besloten dat de groenstrook aan de 1e Lieven de Keylaan wordt ingericht als wijkpark. Het ontwerp van het park is met inbreng van wensen van bewoners in de omgeving en in nauw overleg met vertegenwoordigers van buurt- en wijkorganisaties tot stand gekomen.

In het park zijn zowel een rustzone als een activiteitenzone voorzien. De rustzone bevindt zich tussen de Isodorusweg en het voetpad langs de woningenclusters. Hier worden geen voorzieningen gesitueerd. In de activiteitenzone tussen het voetpad en het trottoir van de Lieven de Keylaan zullen wel verschillende voorzieningen worden aangebracht. Het betreft een picknickhoek, een natuurhoek, een verhard trapveld, een hondenspeelveld, een speelplek voor de kleinere kinderen en een zonnehelling. Bovendien krijgt het park een multifunctioneel hart waarin plaats is voor een multifunctioneel grasveld, een centraal plateau voor bijvoorbeeld buurtbijeenkomsten, en een speelbastion.

In week 35 (28 augustus - 1 september 2006) starten de eerste werkzaamheden. Naar verwachting is het park begin 2007 klaar voor gebruik.