Gemeente Eindhoven

Persbericht 25 augustus 2006, no. 204

Veel veranderingen in zwembad Ir. Ottenbad

Vanaf september 2006 zijn er behoorlijk wat veranderingen in zwembad Ir. Ottenbad. Dit heeft te maken met de komst van de opleiding Sport & Bewegen van het ROC Eindhoven en een uitbreiding van het activiteitenprogramma. Onveranderd blijven de service van en veiligheid in het Ir. Ottenbad.

Vanaf dit seizoen is er een sportopleiding op Sportcomplex EindhovenâNoord gevestigd. Studenten van deze MBO beroepsopleiding zullen gebruik gaan maken van accommodaties als het zwembad, het sportpark, de tennishal en vanaf 2007 ook de nieuwe sport- en turnhal. Voor het onderdeel Aqua Leisure zijn in het Ir. Ottenbad op meerdere dagen onderwijsuren ingeroosterd. Verder wordt met nieuwe activiteitenprogrammaâs ingespeeld op de trends van gezond bewegen en eigentijdse vrijetijdsactiviteiten.

Nieuwe zwemactiviteiten zijn:

- Aqua-spinning en Body fitness voor volwassenen
- Aqua-sportief voor kinderen met minimaal diploma C
- Aqua-slank voor kinderen met overgewicht

- Jeugdprogramma elke 1e woensdagmiddag van de maand
- Vakantie programmaâs tijdens de herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie
- Vrijdagmiddagactiviteiten voor senioren

September is de introductiemaand voor Aqua-spinnning. Dan kan men gratis kennismaken met deze nieuwe vorm van fitnesstraining in het water. Geïnteresseerden kunnen direct aansluitend inschrijven.

Wijzigingen openingstijden en tarieven

Met veel passen en meten is het gebruiksrooster zodanig gewijzigd dat alle gebruikersgroepen toch aan hun favoriete zwemactiviteiten kunnen deelnemen. Door de komst van groepen van het ROC Eindhoven is circa de helft van het recreatiebad beschikbaar voor vrij zwemmen en baantjes zwemmen.

De zwemtarieven zijn vanaf september 2006 aangepast volgens een eerder besluit van de gemeenteraad betreffende gemeentelijke sporttarieven 2006-2007.