Gemeente Den Haag

Idee buurtbewoners overgenomen

Door de aanleg van een fietspad op de Benoordenhoutseweg, zouden bewoners van de Hart Nibbrigkade flink om moeten rijden met hun auto. Tijdens het inspraakproces kwamen de bewoners met een suggestie om dit probleem om te lossen. Het college van burgemeester en wethouders vond deze praktische tip prima en heeft het plan laten aanpassen. Het nieuwe plan is vandaag goedgekeurd. Daardoor kan na de bouwvak worden begonnen met de aanleg van het fietspad.

De inspraak over het plan was in maart. Buurtbewoners voorzagen dat ze door het voorstel enorm om moesten gaan rijden en kwamen met een alternatief. De gemeente heeft de ideeën van de buurt overgenomen. Bij de aanpassing van de plannen is ook rekening gehouden met de bewonerswens de fietspaden een duidelijk herkenbaar eigen karakter te geven. Het fietspad krijgt rood asfalt om expliciet aan te geven dat het een normale fietsstrook is.

Door de reacties op de inspraakprocedure is het onderdeel van het plan waartegen door de bewoners bezwaar werd gemaakt losgekoppeld van de rest van het wegwerk. Dat wordt momenteel uitgevoerd. Nu de aangepaste plannen zijn goedgekeurd wordt na de bouwvak begonnen met de uitvoering.
'Ik vind het prettig dat ik naar mijn werk kan fietsen', zegt wethouder
Pieter van Woensel (verkeer en milieu), 'Daarom vind ik het belangrijk de stad en de stedelijke recreatie gebieden aantrekkelijk te maken én te houden voor fietsers'. Eind van het jaar is er weer 15 km nieuw fietspad aan het Haagse netwerk toegevoegd.