Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 25-08-2006

Zwartrijder zonder ID aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag een 25-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden op het Stationsplein. De man had met de trein gereisd zonder vervoersbewijs. Ook kon hij zich niet legitimeren. De politie heeft de man aangehouden op grond van de identificatieplicht. Bij nader onderzoek bleek dat hij ook nog een boete moest betalen van 440 euro, dan wel 8 dagen zitten. De zwartrijder is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat te Den Bosch.

Gewelddadige winkeldief aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond in een winkel op de Markt een 31-jarige man uit Eindhoven aangehouden voor vernieling, bedreiging en mishandeling, dan wel diefstal met geweld, dan wel een poging daartoe.

De 31-jarige Eindhovenaar had kleding vernield door beveiligingslabels eraf te trekken, met vermoedelijk de bedoeling deze kleding te stelen. Toen een beveiligingsmedewerker de man hierop aansprak, werd de Eindhovenaar agressief en gaf de beveiligingsmedewerker een elleboogstoot tegen de neus. Ook uitte hij bedreigingen en beledigde de beveiligingsmedewerker, die later in het ziekenhuis moest worden behandeld aan zijn verwondingen. De verdachte werd vergezeld door een 20-jarige Eindhovenaar die vermoedelijk ook kleding vernield heeft. Beide verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De 21-jarige beveiligingsmedewerker deed aangifte.

Openbare dronkenschap

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond op het Hinthamerbolwerk een 54-jarige Bosschenaar aangehouden voor openbare dronkenschap. De man wilde in beschonken toestand de woning in van zijn ex-vriendin, maar deze was daar niet van gediend en belde de politie.

De politie vorderde de man te vertrekken, waar hij geen gehoor aan gaf. Vervolgens is de man aangehouden en ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat te Den Bosch.

Derde man aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond een 19-jarige Bosschenaar aangehouden die zich afgelopen dinsdagavond misdragen had op de Minderbroederstraat en zich weigerde te legitimeren. Agenten hadden gezien dat hij een fiets in een rek gooide, waardoor een andere fiets omviel. Toen de agenten hem aan wilden houden, bemoeiden twee andere mannen zich met de aanhouding. Zij zagen kans de verdachte los te trekken, waarbij één van de agenten viel en diverse schaafwonden en een gekneusde knie opliep. Deze twee mannen werden ter plekke aangehouden en later in verzekeringgesteld. De 19-jarige Bosschenaar wist te ontkomen, maar kon donderdagavond alsnog worden aangehouden. Hij is in verzekeringgesteld. De andere twee mannen zijn gisteravond in vrijheid gesteld.

Onder invloed

Berlicum (NB) De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 43-jarige Bosschenaar aangehouden op de Haffertsestraat voor rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van twee uur. Even later werd op deze locatie een 59-jarige Ossenaar aangehouden voor hetzelfde feit. Hij kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen beide automobilisten is proces-verbaal opgemaakt.


-----

Heeswijk Dinther De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 65-jarige automobilist uit Nistelrode aangehouden op de Hoofdstraat in Heeswijk Dinther. De man had teveel alcohol gedronken en kreeg een rijverbod van een uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


-----

Sint Oedenrode De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 69-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden op de Lieshoutseweg. De man had teveel alcohol gedronken en kreeg een rijverbod van twaalf uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


-----

Heesch Donderdagavond is van een 55 jarige automobilist uit Wijchen het rijbewijs ingevorderd. De man reed met zijn auto over de Cereslaan en bleek behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank.

Rijbewijs ingevorderd

Heusden De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige inwoner van Heusden. De man reed met zijn auto 150 km/uur over de provinciale weg N267, waar 80 km/uur is toegestaan. Bij het inhalen overschreed hij bovendien een doorgetrokken streep. Daarvoor kreeg hij een proces-verbaal en zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt.

Controle bij sportkantines resulteert in vier aanhoudingen

Heusden De politie heeft donderdagavond op diverse locaties bij sportkantines in de gemeente Heusden gecontroleerd op rijden onder invloed. Dit resulteerde in vier aanhoudingen, waarvan twee automobilisten, die op de Torenstraat in Drunen gecontroleerd werden, ook daadwerkelijk teveel gedronken hadden en een rijverbod kregen. Dit betrof een 65-jarige vrouw uit Drunen. Zij kreeg een rijverbod van een uur. En een 35-jarige man uit Rosmalen kreeg een rijverbod van zeven uur. Tegen beide automobilisten is proces-verbaal opgemaakt.

De andere twee aangehouden automobilisten werden op de Kanaalweg en Parklaan gecontroleerd. In totaal werden 250 bestuurders gecontroleerd.

Motorrijder lichtgewond bij aanrijding

Uden Donderdagmiddag is een 45-jarige motorrijder in zijn woonplaats op de Tubastraat gewond geraakt bij een aanrijding. De man werd op de T-kruising bij de parkeerplaatsen door een 37-jarige automobiliste aangereden en raakte lichtgewond. De automobiliste verleende geen voorrang aan de haar tegemoetkomende motorrijder bij het linksaf slaan.

De motorrijder is met pijn in zijn ledematen overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis.

Door de aanrijding was er olie en koelvloeistof op het wegdek gekomen. De gemeente heeft dit schoongemaakt.

Huiselijk geweld

Uden Donderdagavond is in zijn woning in Uden een 33 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 27 jarige echtgenote. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.

Poging diefstal

Oss In de nacht van donderdag op vrijdag is op het terrein van bedrijf aan de Rijnstraat in Oss een 52 jarige inwoner van Uden aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot diefstal van aluminium. Medewerkers van het bedrijf hadden de verdachte al enkele keren met zijn auto rond zien rijden. Toen hij bij een stapel aluminium stopte en handschoenen aantrok is hij aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten. Aan een van de toegangspoorten tot het bedrijf zijn vernielingen geconstateerd. De verdachte is een bekende van de politie en is ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd

Ravenstein Donderdagavond is van een 41 jarige automobilist uit Zeeland het rijbewijs ingevorderd. De man reed met een snelheid van 135 kilometer per uur over de Dorpenweg, waar de maximum snelheid 80 kilometer per uur bedraagt.

Verkeerscontrole

Wilbertoord Naar aanleiding van ontvangen klachten over het te hard rijden en ongeoorloofd gebruik van het bromfietspad door automobilisten is vrijdagmorgen op de Van Ophovenlaan een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 14 automobilisten bekeurd voor het rijden over het bromfietspad. Ter plaatse wordt er aan de weg gewerkt.

Verkeersongevallen met letsel

s-Hertogenbosch Op de Rietveldenweg is donderdagmiddag een 82-jarige man uit Rosmalen gewond geraakt bij een aanrijding. Hij stak op zijn fiets de weg over en werd vervolgens aangereden door een 22-jarige automobilist uit Sint Michielsgestel. Na behandeling door het ambulancepersoneel is het slachtoffer naar huis gebracht.


-----

s-Hertogenbosch Een 6-jarige meisje is donderdagavond op de Pater Bleijsstraat gewond geraakt. Het meisje rende vanuit een voortuin plotseling de weg over en liep tegen de auto van een 23-jarige vrouw, die met gepaste snelheid kwam aangereden. Getuigen bevestigen dat de auto rustig reed. Het meisje liep tegen de rechtervoorzijde van de auto en kwam met haar voet onder één van de wielen. Zij is met haar verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Winkeldievegge aangehouden

Rosmalen - De politie heeft vrijdagmorgen in een winkel aan de Catelijnen in Rosmalen een 35-jarige vrouw uit Berlicum (NB) aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had getracht een trui, een paar laarzen en twee paar kinderschoenen weg te nemen met de bedoeling deze niet te betalen.

De diefstal werd door het winkelpersoneel ontdekt toen het alarm bij de detectiepoortjes afging. Nadat zij de vrouw hadden aangehouden, hebben zij haar overgedragen aan de politie. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. De kleding en schoenen hebben samen een waarde van 94,80 euro.

Aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

Heesch De politie heeft vrijdagmiddag een 24-jarige man in zijn woning in Heesch aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Schoonstraat en wisten dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Toen de man de agenten zag, ging hij ervandoor, maar kon even later in zijn woning worden aangehouden.

Onder invloed

Liempde De politie heeft vrijdagmiddag op de A2 bij Liempde een 47-jarige man uit Routeville (België) aangehouden voor rijden onder invloed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.