Ingezonden persbericht


HDTV processor van TV One

TV One's nieuwe C2-7300 multi-format, dual channel HD video processor volgt de reeds op NAB 2005 geintroduceerde C2-7200 op, en voegt hier volledige HD-SDI multi-channel audio processing aan toe. De nieuwe C2-7300 werd ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de steeds voortschrijdende behoeften van de broadcast markt , en biedt vrijwel elke vorm van bi-directionale analoog naar HDTV conversie, en dit alles in een 1U 19" rackmount behuizing. De C2-7300 biedt 32 kanalen stereo audio processing, die het mogelijk maken om gelijktijdig 8 stereo audio kanalen toe te voegen aan elk van de twee HD-SDI ingangen en extractie van 8 stereo audio kanalen van elk van de twee onafhankelijke HD-SDI uitgangen. Deze audio kanalen zijn beschikbaar in het AES3-id formaat via een tweetal HD-44 connectors op het achterpaneel van de unit.

Een optionele A2-7301 conversie unit is beschikbaar voor het converteren van AES3-id naar standaard AES-3 op XLR connectors. Andere conversie units zullen beschikbaar komen voor aanpassing andere audioformaten, zoals gebalanceerd analoog. Alle vertragingscompensatie en signaalbalancering wordt gecontroleerd binnen de C2-7300. Door de flexibele interne audio routering, zijn de 32 stereo kanalen (16 in en 16 uit) niet beperkt tot gebruik in combinatie met het HD-SDI signaal, maar kunnen deze worden toegewezen aan elk van de andere componenten-, S-video- , RGBHV of DVI ingang of uitgang. De C2-7300 voegt al deze audio processing mogelijkheden toe aan de video processing functies zoals die aanwezig zijn in de C2-7200. Naast de veelzijdigheid in het converteren tussen analoog en HD-SDI, verenigt de C2-7300 bovendien de functies van veel andere apparatuur in zich, zoals een high-definition videoscaler, multi-formaat switcher, picture in picture generator, chroma/luma keyer, aspectverhouding convertor, logo inserter en nog veel meer.

De centrale kracht achter al deze functionaliteit word gevormd door 2 volledig onafhankelijke scaling engines en 2 video mixers, gebruik makend van TV One's eigen CORIO2® technologie. De echte 4:4:4 signaalverwerking zorgt voor de volledige kleur bandbreedte, voor exacte keying, inclusief softkeys.

Het apparaat is voorzien van 11 ingangen uitgevoerd, voor het verwerken van HD-SDI, BR-SDI, DVI, YPbPr, RGBHV, RGBS, RGsB, YCbCr, composiet en s-videosignalen, evenals alle HDTV formaten en willekeurige PC- resoluties tot 2048x2048, niet beperkt tot enige vooraf gedefinieerde formaten. Ieder van deze formaten kan onbeperkt worden gemixed, naar keuze via cut-, fade- of special-effect beeldovergangen De 2 onafhankelijke uitgangskanalen bieden ieder SDI (SD of HD) DVI-I, ieder willekeurig RGB formaat, composiet en S-video.

Door de mogelijkheid beeldverhouding van elke ingang te veranderen, maakt de unit het mogelijk om verschillende SDTV en HDTV beelden te combineren in iedere functiemodus.

Het geheim achter de flexibiliteit van de TV One CORIO 2 techologie ligt in de dynamisch herprogrammeerbare convertor die de mogelijkheden overstijgt van veel in andere apparatuur toegepaste chipsets van derden. Ontwikkeld voor broadcast toepassingen, maar even goed op zijn plaats thuis, bij kleine of grotere evenementen of multimedia presentaties. De C2-7300 zal in het vierde kwartaal van 2006 beschikbaar komen. Gebruiksvriendelijk, met 10 volledige progammeerbare knoppen op het frontpaneel, en een specifieke shift knop voor het selecteren en controleren van de ingangen.

De unit kan opafstand worden bediend via RS-232 of IP interface. Een windows applicatie is inbegrepen, en het optionele CC-300 Hardware Control Panel iedt de look & feel van en productie switcher. Zoals bij de andere CORIO2-gebaseerde producten, kunnen toekomstige firmware updates worden gedownload op de TV One website voor de C2-7300. Voor high resolutie fotos kunt u hier terecht http://www.tvone.co.uk/press_photos.shtml Meer informatie over dit bericht kunt u verkrijgen bij: R.G.A.C. Schothorst

Inside Technology BV

Fortranweg7

3821 BK Amersfoort

tel: 033-4558524

fax : 033-4558310

Internet: http://www.inside.nl

E-mail: info@inside.nl

---- --
Persbericht

Amersfoort, 25 augustus 2006

TV one voegt 4 nieuwe converters toe aan de TV One-task familie

De groeide groep van TV One tasks producten is weer verder uitgebreid met twee scan converters en twee down converters voor de steeds maar veranderende wereld van verschillende video formaten

De TV One-task's producten zijn uitgebreid met een tweetal nieuwe neerwaartse converters en twee nieuwe opwaartse converters welke gebaseerd zijn op de exclusieve CORIO2® technology van TV One. De produkten zijn probleemloos te gebruiken met vele automatisch instelbare eigenschappen waar door de conversie een fluitje van een cent is geworden. De prijs van de producten die op de IBC worden geintroduceerd varieren van E 675 tot E 904 excl BTW en zijn daardoor een economische oplossing voor iedereen met die video signalen moet converteren.

De 1T-C2-100 en 1T-C2-150 leveren een hoge kwaliteit scan conversie van Computer of HDTV signalen naar standard video formaten in een compact en gemakkelijk te gebruiken behuizing. De units zijn in staat iedere computer resolutie tot 2048x2048 met elke vertical refresh rate om te zetten en daarbij worden ook HDTV resoluties tot 1080p ondersteund. Video uitgangen zijn omschakelbaar tussen PAL en NTSC en zijn gelijktijdig beschikbaar in in Composiet en S-Video. Een PC loop-thru funktie is ook beschikbaar. De 1T-C2-150 heeft alle funkties en eigenschappen als de 1T-C2-100 maar daarbij extra Genlock, Chromakey en Lumakey.

De eigenschapppen voor alle 4 modellen zijn: automatisch detectie van de resolutie alsmede AutoSet®, waardoor de unit zich automatisch aanpast aan de grootte van het scherm. De unit kan zowel gebruikt worden voor PC als voor Mac en computer werkstations. Een variabele zoom funktie kan gaan tot 10x waardoor ieder deel van het computere scherm kan worden vergroot . De variabele verklein funktie gaat tot 10%.

Alle vier modellen kunnen worden bediend via het front panel of met een Infrared Remote Control Unit of via een RS-232 verbinding. Er is ook een besturings menu onder windows beschikbaar. Een On-Screen Display maakt het makkelijk voor het in bedrijf stellen. De units zijn uitgevoerd in een compacte behuizing en er is een optioneel rackmount kit

TV-One wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Inside Technology in Amersfoort en is op de IBC aanwezig op stand nummer 2.308. Voor high resolutie fotos kunt u hier terecht http://www.tvone.co.uk/press_photos.shtml Meer informatie over dit bericht kunt u verkrijgen bij: R.G.A.C. Schothorst

Inside Technology BV

Fortranweg7

3821 BK Amersfoort

tel: 033-4558524

fax : 033-4558310

Internet: http://www.inside.nl

E-mail: info@inside.nl

TV-One introduceert betaalbare geavanceerde switchers en scalers

TV One maakt het onmogelijke mogelijk door de nieuwe C2-1000 serie, met geavanceerde functies tegen een betaalbare prijs

TV One is er opnieuw in geslaagd een serie gebruiksvriendelijke seamless switchers en scalers te ontwikkelen voorzien van de bekroonde CORIO2 technologie. De nieuwe C2-1000 serie bestaat uit vijf verschillende modellen, flexible inzetbaar, toegespitst op de wens van de klant, tegen zeer betaalbare prijzen. De vijf nieuiwe modellen in de prijsrange van E1,075 tot E1,896 bestaan uit 2 neerwaartse converters (hoge resolutie naar lagere resolutie), twee opwaartse converters (lagere resolutie naar hogere resolutie) en een universele scaler (converteert alles naar alles).

De C2-1000 modellen bevatten dankzij de CORIO2 technologie functies die men normal uitsluitend in de duurdere video processors uit het hogere segment vindt. Onder de beschikbare fuctionaliteit vindt u zaken als picture-in-picture, chroma en luma keying, genlock en audio switching. Verder zijn deze modellen voorzien van naar keuze 4 composite, S-video YUV componentenm en YPbPr componeten in- en uitgangen. Besturing vindt plaats via infrarood afstandbediending, RS-232 , controle apparatuur van derden of via de meegeleverde Windows Control Software.

Een unieke mogelijkheid van de C2-1000 serie is de mogelijkheid voor uitbreidingsmodules, waarmee het aantal beschikbare uitgangen kan worden uitgebreid.

C2-1000 serie is doormiddel van gratis beschikbare firmware upgrades altijd actueel te houden.

Voor wat betreft de uitvoering is er keuze uit een enkele of dubbele rackmount uitvoering, zodat deze in elke systeemkast is te integreren.

De ingangen van de C2-1000 serie zijn geschikt voor HDTV of PC toepassingen. De maximale PC resolutie aan de ingang bedraagt 2048 x 2048, terwijl tevens alle HDTV resoluties geschikt zijn, tot en met 1080i.

Door middel van de Exclusive AutoSet functie is het uitlijnen van het beeld geen enkel problem, dit geschiedt volledig automatisch. Verdere technische gegevens zijn o.a. een chroma sampling van 4:4:4 voor kleurexacte weergave en keying, en een digitale samplingrate van 108MHz voor briljante weergave. Door middel van de Digital Video Encoder is een goede signaalkwaliteit gegarandeerd.

De vijf modellen uit de C2-1000 series zijn:

C2-1100 - Een neerwaartse convertor (hoge resolutie in, lage resolutie uit) prijs E 1.154,00

C2-1150 - Een neerwaartse convertor met genlock, keying en PIP, prijs E 1.485,00

C2-1200 - Een opwaartse convertor (lage resolutie in, hoge resolutie uit) met interne audio switching, prijs E 1.075 ,00

C2-1250 - Een opwaartse en matrix convertor met genlock, keying, PIP en interne audio switching, prijs E 1.485,00

C2-1350 - Een opwaartse, neerwaartse en matrix converer met genlock, keying, PIP en interne audio switching, prijs E 1.896,00

Voor high resolutie fotos kunt u hier terecht http://www.tvone.co.uk/press_photos.shtml

Meer informatie over dit bericht kunt u verkrijgen bij: R.G.A.C. Schothorst

Inside Technology BV

Fortranweg7

3821 BK Amersfoort

tel: 033-4558524

fax : 033-4558310

Internet: http://www.inside.nl

E-mail: info@inside.nl