Gemeente Hengelo

Studenten UT overspoelen centrum Hengelo

De nieuwe eerstejaars studenten van de UT in Enschede hadden vrijdagmiddag 25 augustus letterlijk het roer in handen in de binnenstad van Hengelo. Honderden studenten streken neer rond het Stadhuis, het Marktplein en op de terrassen. De studenten volgden het introductieprogramma van de UT met het thema 'Gewaagd'. Gewaagd was zeker de lezing die schrijfster Heleen van Royen gaf over haar boeken in het Stadhuis. Ook gewaagd was het abseilen langs de Stadhuistoren.

'Het is goed stappen in Hengelo'

Burgemeester Kerckhaert begon de dag op de Campus in Enschede met een ontbijt en een discussie met onder anderen Rector Magnificus Van Zijm en de nieuwe studenten. Daarna nam hij de studenten mee op de fiets naar 'zijn' stad Hengelo. In Hengelo wachtte de studenten een stralend zonnige middag en een toespraak van de burgemeester.

Hij prees de stad vooral om het prettige klimaat: 'Hengelo heeft sport, cultuur, maar het is ook een goede winkelstad en het uitgaan is misschien wel beter dan Enschede. Hier blijft van zaterdag op zondag de horeca open tot maarliefst 06.00 uur', lachte de burgemeester.

Heleen leest voor uit eigen werk

Kerckhaert kreeg ook de eer om schrijfster Heleen van Royen te introduceren. Die wilde al bijna van haar huis in Portugal naar Hengelo verhuizen, zo enthousiast had de burgemeester gesproken. Daarna kreeg ze de zaal muisstil, toen ze begon te lezen uit haar laatste boek 'De Ontsnapping'.

Actief

Na een uurtje stilzitten, luisteren en vragen stellen aan Heleen van Royen, waren de studenten klaar voor een actief middagje. Er waren bands, attracties en acts. Durfals konden de Stadhuistoren abseilen en minder actievelingen genoten van de zon. De avond werd afgesloten met cabaret in het Rabotheater en een feest in discotheek New York. Het bleef nog lang onrustig in Hengelo...