Ingezonden persbericht


Tevreden robert doornbos test voornamelijk banden in turkije!

ISTANBUL, 25 AUGUSTUS 2006 - Robert Doornbos heeft in de vrije trainingen voorafgaand aan de Grand Prix van Turkije zijn Red Bull Racing F1 bolide weer netjes tot tweemaal toe de top 10 ingereden. Op het 5,338 kilometer lange hagelnieuwe circuit net buiten Istanbul realiseerde de 24-jarige Rotterdammer in de openingsessie een negende tijd om deze 's middags te verbeteren naar de zevende positie.

Op het snikhete Turkse asfalt reed Doornbos over de hele dag 31 ronden, waarin met name het bandenprogramma zijn meeste aandacht vergde. Doordat gedurende de sessies enkele nieuwe onderdelen op de auto werden gezet, reed de testrijder van Red Bull Racing weliswaar minder ronden als gebruikelijk, maar kon hij toch naar tevredenheid van het team zijn dagprogramma volledig afronden.


1e VRIJE TRAINING: 9e positie, 1:30.391, 16 ronden
2e VRIJE TRAINING: 7e positie, 1:28.848, 15 ronden

ROBERT DOORNBOS: "Ik hoor dat het hier wat warmer is als in Nederland! De asfalttemperatuur liep vanmiddag op tot 50 graden Celsius, dus de bandenkeus zal weer onwijs belangrijk zijn dit weekend. Gelukkig hebben we in onze runs een goed beeld van het gedrag van de Michelins kunnen krijgen en weten we precies welke richting we op moeten werken dit weekend. Net als vorig jaar heb ik genoten van het circuit, je kan hier echt je hart ophalen!"