Grootste Walkathon Europa naar Amsterdam


17.000 deelnemers lopen 100.000 euro bij elkaar in Kopenhagen

AMSTERDAM, 20060825 -- De grootste walkathon van Europa komt 1 oktober naar Nederland en vindt plaats in Amsterdam. Zondag 20 augustus vond deze sponsorloop voor het goede doel plaats in Kopenhagen en kon daar rekenen op 17.000 enthousiaste deelnemers.

Prinses Alexandra van Denemarken opende de ECCO Walkathon en liep zelf ook mee met haar gezin. Met de 8e ECCO Walkathon van Kopenhagen is een bedrag van 750 duizend Deense Kronen bijeen gewandeld, circa 100.000 euro, bestemd voor de Deense Hartstichting, Unicef en het Wereld Natuur Fonds.

De volgende ECCO Walkathon is op 10 september in Berlijn. Daarna gaat de ECCO Walkathon naar Stockholm op 16 september en op 23 september naar Warschau. Tenslotte verwelkomt Amsterdam op 1 oktober de ECCO Walkathon en halen we hier geld op met onze voeten voor de Hartstichting, Unicef en het Wereld Natuur Fonds.

Deelnemers kunnen zich n? op internet via www.eccowalkathon.nl inschrijven. Een ticket kost 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen. Ook zijn tickets te koop bij alle ECCO-winkels en kan men zich inschrijven via de eenmalige machtiging uit de ECCO Walkathon-brochure.

Over de ECCO Walkathon
De ECCO Walkathon, de wandeltocht voor het goede doel, vindt plaats op initiatief van de Deense schoenfabrikant ECCO. De ECCO Walkathon wordt sinds 1999 jaarlijks in diverse internationale steden georganiseerd, zoals Kopenhagen, Stockholm, Berlijn, Warschau, Yokohama, San Francisco en dit jaar ook in Amsterdam. Het achterliggende idee: voor elke gelopen kilometer doneert ECCO ??n euro, bestemd voor projecten van humanitaire organisaties. De Nederlandse goede doelen waarvoor mensen geld inzamelen zijn de Nederlandse Hartstichting, het Wereld Natuur Fonds en Unicef. In Amsterdam haalt men op 1 oktober voor de eerste keer geld op met de voeten voor projecten van deze organisaties. Zie ook www.eccowalkathon.nl.

HAAL GELD OP MET JE VOETEN op zondag 1 oktober 2006 Amsterdam - Waterlooplein





ECCO Walkathon