"Kunst in Ootmarsum" grootste openlucht kunstevenement van Nederland

een artistiek buitengebeuren

OOTMARSUM, 20060717 -- Laatste weekend van augustus zijn er meer dan 200 kunstenaars te gast in Twente


Een artistiek buitengebeuren.
Laatste weekend van augustus

Het grootste openlucht kunstevenement van Nederland : "Kunst in Ootmarsum" is meer dan alleen maar een kunstmarkt.
Het is een artistiek buitengebeuren in het centrum van het oude stadje Ootmarsum waaraan meer dan 200 kunstenaars deelnemen.
Voor dit evenement zijn kunstenaars uit binnen en buitenland uitgenodigd.
Hieronder bevinden zich kunstenaars die de kunstacademie hebben bezocht, of kunststudent of beroepskunstenaars zijn met eigen atelier, maar ook velen die zich de kunst als autodidact eigen gemaakt hebben.
De hele sector is vertegenwoordigd bij "Kunst in Ootmarsum". De organisatie streeft elk jaar weer naar een optimaal-, kwalitatief goed- en boeiend aanbod.

Het aanbod is te verdelen in : schilderijen in vele technieken zoals olieverf, acryl, aquarel, grafisch werk in pastel, gouache, potlood en houtskool. Fotografie, textieldruk, glastechnieken maar ook beeldende kunst in de vorm van bronzen beelden, houtsculpturen en metalen vormgeving. Ook is keramiek in al haar verschijningsvormen ruim vertegenwoordigd.

De bezoeker kan ook zelf actief worden. Als centraal evenement bestaat er deze drie dagen de mogelijkheid mee te werken aan een kunstwerk. Er worden kleine paneeltjes ter beschikking gesteld die naar model kunt beschilderd kunnen worden. Alle paneeltjes samen vormen één groot schilderij. Diederik Grootjans begeleidt deze kunstzinnige productie op de locatie Kerkplein.

Op de drie dagen van het laatste weekend van augustus staan deze dagen totaal rond de 220 kunstenaars voor U klaar ! Voor U als bezoeker is bij de infostand een overzicht van de kunstenaars verkrijgbaar.
25 ­ 26 en 27 augustus, Kunst in Ootmarsum.
Vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, zondag van 12.00 tot18.00 uur. De entree is vrij. Parkeren tegen een kleine vergoeding op de bewaakte parkeerplaatsen bij de invalswegen.Ootmarsum is gemakkelijk te bereiken via de A1, afslag 32, Oldenzaal-Ootmarsum.
Voor meer info :
www.kunstinootmarsum.nl
info@kunstinootmarsum.nl




Ingezonden persbericht