Lessen voor het bedrijfsleven uit Peace Keeping Operations

Universiteit nyenrode

Lessen voor het bedrijfsleven uit de krijgsmacht

Patrick Cammaert, Thom de Graaf en Ian Sinclair over 'Making and Leading an International (Peace) operation'

Breukelen, 18 juli 2006 - 'Making and Leading an International (Peace) operation' is het thema van een seminar dat gehouden zal worden op de Nyenrode Business Universiteit op woensdag 25 augustus aanstaande. Het seminar, met de subtitel 'Management lessons from the military', geeft een inzicht in de procedures die gebruikt worden om mensen te motiveren en leiden in moeilijke omstandigheden en in een diplomatiek gevoelige omgeving. Sprekers op het seminar zijn: Generaal-Majoor der Mariniers Patrick C. Cammaert, Divisie Commandant van de 15.000 man/vrouw sterke VN troepenmacht in Oost-Kongo en voormalig adviseur van secretaris-generaal Kofi Anan; Colonel of the Royal Artillery Ian Sinclair, hoofd van het United Nations Department of Peace Keeping Operations in New York; en Mr. Thom de Graaf, voormalig vice-premier, voormalig minister voor Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijkrelaties en voormalig fractievoorzitter van D66.

De praktische ervaringen en resultaten die zijn bereikt gedurende diverse missies zullen resulteren in een seminar dat veel inzichten creëert die toepasbaar zijn in algemene management situaties. Het seminar zal interessant zijn voor professionals binnen defensie, security officers, business leaders, beslissers en mensen met een algemene interesse in leiderschap. Het programma start met een netwerk lunch met aansluitend het seminar. Ruimte voor het delen van meningen omtrent het thema wordt geboden tijdens koffiepauzes en een afsluitende borrel.

Het 'Making and Leading an international (Peace) operation' seminar vindt plaats op 25 augustus op kasteel Nyenrode. Deelname is mogelijk voor 395 euro per persoon. Bij inschrijving van meerdere personen zal een korting verleend worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Wiertz op nummer 0346-295720 of per e-mail op leadershipseminar@nyenrode.nl.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op entrepreneurship, management en business leadership, op een maatschappelijk verantwoorde wijze en in een internationale omgeving. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde en accountancy. Het Master of Science in Management programma van Nyenrode werd in 2005 uitgeroepen tot beste master van Nederland. Tegenwoordig is algemeen aanvaard dat leiders en toekomstige leiders over goede sociale vaardigheden moeten beschikken. Nyenrode studenten in dit programma hebben volgens onderzoek van het tijdschrift Nobiles in 2006 het hoogste EQ van de Nederlandse universitaire studenten. Het Part-time MBA programma behaalde in juni 2006 een toppositie in Nederlandse ranglijsten.

Daarnaast ontwikkelt Nyenrode executive programma's op het gebied van Governance Leadership en Global Competition voor ambitieuze MKB en beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen. Het bedrijfsleven en alumni hebben ter gelegenheid van 60 jaar Nyenrode bijgedragen aan 60 beurzen voor 60 nieuwe Nyenrode-studenten. Voor Nederlandse begrippen een meer dan uniek aantal.

4 september 2006 opent Nyenrode het Academisch Jaar en viert het haar zestigjarig bestaan. Kijk voor meer evenementen op www.nyenrode.nl


- EINDE BERICHT -


Noot voor de redactie (