Ingezonden persbericht


The Phantom Four komt met debuutalbum

Release Maddhur op 25 augustus

Het debuutalbum van The Phantom Four, Madhur, wordt op vrijdag 25 augustus in Bitterzoet in Amsterdam gepresenteerd. The Phantom Four bestaat uit Treble Spanker gitarist Phantom Frank, Marnix Krabbendam (gitaar / The Budgetics), Marc de Regt (bas / Kek '66) en Niels Jansen (drums/ The Butcher's Wife). Voorafgaand aan de albumrelease treedt de band op zaterdag 19 augustus op het Lowlands festival op.

Na vijf succesvolle jaren met ruim 500 optredens en meer dan 25.000 verkochte albums kwam er in 1997 een einde aan de Treble Spankers. Het brein achter de Treble Spankers, gitarist/componist Phantom Frank, bracht in 2004 een goed ontvangen soloalbum uit en formeerde in datzelfde jaar The Phantom Four. De muziek van The Phantom Four ligt in het verlengde van de Treble Spankers; instrumentale surfmuziek met mediterrane en oosterse invloeden.

The Phantom Four deed in anderhalf jaar tijd ruim 75 optredens, waaronder op De Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival Wageningen, de Vierdaagse in Nijmegen en voorprogramma´s van o.a. G. Love & Special Sauce (Tivoli), The Surfaris (Melkweg en Duitsland), Los Straitjackets (Melkweg en W2) en The Shavers (5 shows). Daarnaast speelde de band als huisband maandelijks op de Noodlanding in Paradiso en op de 'Surf´s Up' avonden van de Melkweg.

Op vrijdag 25 augustus wordt het debuutalbum Madhur gereleased. De distributie van het album wordt verzorgd door Bertus Distributie. Begin september verschijn de 6 track EP Kyma op 10" vinyl.

Voorafgaand aan de albumrelease treedt de band op zaterdag 19 augustus op het Lowlands festival op. Daarnaast verzorgt de band als special guest het voorprogramma van het afscheidsconcert van The Shavers in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard. In het najaar doet de band een clubtour.

Op vrijdag 25 augustus wordt een CD-presentatie gegeven in Bitterzoet in Amsterdam.

19.08: Optreden Lowlands Festival - Lima 25.08: CD Presentatie Bitterzoet / Amsterdam 25.08: CD release debuutalbum "Madhur" 08.09: EP release 10" vinyl "Kyma"
oktober - december: Clubtour door NL

www.thephantomfour.nl * www.myspace.com/thephantomfour * www.thealternative.nl

HET MONUMENTALE
Lieke Timmermans

Weerdsingel WZ 33a / 3513 BC UTRECHT
Postbus 553 / 3500 AN UTRECHT

F 08 - 4224 8808 / M 06 - 2450 3978

lieke@het-monumentale.nl / www.het-monumentale.nl

Kijk ook op <:http:/>www.dizkuzz.nl en <:http:/>www.webpromoter.nl