Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

DAAU, Geert Roelofs, de voormalige Rick Nolov Band en Dj Radar treden op in de Teatro Cuatro-tent tijdens Cultura Nova

Van vrijdag 25 augustus t/m zondag 3 september vindt voor de zestiende keer het jaarlijks terugkerende, tiendaagse zomerfestival Cultura Nova plaats. Het ontbreekt in het programma uiteraard niet aan muziek. In de speciale tent 'Teatro Cuatro', die op het Pancratiusplein opgetrokken wordt, zijn in aanvulling op het muziekprogramma o.a. Dj Radar, Die Anarchistische AbendUnterhaltung, de voormalige Rick Nolov Band en Geert Roelofs & Friends op achtereenvolgens zaterdag 26 augustus, zondag 27 augustus en zondag 3 september te beluisteren.

Dj Radar mixt door in Teatro Cuatro
Dj Radar mixt na zijn optreden met Peter Greenaway in ´The Tulse Luper Vj Performance´, te zien om 21.00 uur in Theater Heerlen, nog even door in de tent op het Pancratiusplein. Dj Radar is zeker geen onbekende in de muziekwereld. Voordat hij zijn DJ carrière startte in 1994 was hij roadmanager van muzikanten als Maceo Parker, Eddie Harris en George Clinton. De volgende uitspraken zijn van hem: 'Ik ben zelfs een weekje met Miles Davis mee geweest. En volgens mij ben ik met Candy Dulfer de enige Nederlander die in Paisley Park is geweest, de studio's van Prince.' We hebben hier dus te maken met een echte freak op muziekgebied. Dus laat u verrassen!

Booch? 2006 en Cultura Nova presenteren DAAU
Die Anarchistische AbendUnterhaltung! - DAAU afgekort - gaan door het leven met een Duitse naam; naar een citaat van de Duitse auteur Herman Hesse, uit het boek "Steppenwolf". DAAU bestaat uit een kwartet Antwerpse, klassiek geschoolde muzikanten. Hun muziek is een instrumentale mix van Oost-Europese folk, pop, klezmer, klassiek en jazz met hopen energie, zeker op het podium. Gaandeweg hebben ook reggae, flamenco, arabische muziek, loops, electronica, jazz hun intrede gedaan. Zelf zeiden ze eens : "We zijn klassiek ontspoord en spelen met een rockintentie". Binnenkort hoopt DAAU een nieuwe cd te presenteren. In de aanloop hiernaar toe brengen ze, in samenwerking met de organisatie van BOOCH?, een bezoek aan Cultura Nova.
Buni Lenski (viool), Simon Lenski (cello), Roel van Camp (accordeon), Han Stubbe (klarinet) en Adrian Lenski (piano).

De Valentino's Zomereditie "De Luxe"; de voormalige Rick Nolov Band
'De Valentino's Zomereditie "De Luxe"' is een liefdevol en feestelijk verrassingsoptreden door de voormalige Rick Nolov Band; een aantal muzikanten die hun 'roots' in Heerlen hebben. Pure passie voor muziek en mooie teksten. Oude rotten met een gevoelig hart voor passievolle muziek. In de sfeervolle ambiance van de tent Teatro Cuatro op het Pancratiusplein wordt u meegenomen naar de gloedvolle tijden van weleer. Vanuit de harde kern van de voormalige Rick Nolov Band kunt u genieten van Rick Huijts (zang & gitaar), Stijn Huijts (zang & bas) en Hans Keuls (drums). Te gast zijn daarbij Michel Huisman (piano) en Marcel van der Heyden (gitaar).

Geert Roelofs introduceert enkele van zijn vrienden tijden Cultura Nova
Geert Roelofs is geen onbekende bij Cultura Nova; al enkele malen eerder was hij - met vrienden - te beluisteren op het festivalplein. Dit jaar presenteert hij Kris de Bruyne. Kris de Bruyne is een van Vlaanderens' meest gerenommeerde singer-songwriters die ooit aan het begin van de Belgische kleinkunst stond. Hij zit immers al bijna veertig jaar in het vak en is bij onze oosterburen 'wereldberoemd'.
Kris de Bruyne (zang, akoestische gitaar), Michel Bisceglia (Piano), Angelo Bisceglia (electrische gitaar), Werner Lauscher (bas), Geert Roelofs (drums).

Brochure
De brochure is klaar! Vanaf eind deze week kunnen trouwe Cultura Nova bezoekers hem op de deurmat verwachten. Mochten hem mensen volgende week nog niet in huis hebben, dan kan deze besteld worden bij Parkstad Limburg Theaters, tel. 045-5768576 of via mail naar info@culturanova.nl. De brochure is vanaf begin augustus ook o.a. te vinden in diverse horecagelegenheden, winkels, musea, VVV's, gemeenten en bibliotheken in Parkstad Limburg.

www.culturanova.nl
De website van Cultura Nova met de stand van zaken tot nu toe met betrekking tot het programma van 2006, is sinds medio juli online! De website bevat o.a. informatie over het programma, kaartverkoop, de organisatie, sponsoren en subsidiënten. Nieuwsgierig naar het programma? Kijk dan op www.culturanova.nl. De website zal tot aan het festival actueel gehouden worden.

http://www.culturanova.nl/

///////////////////////////////////
Nadere informatie t.b.v. pers:
Cultura Nova, Janneke Schmeitz
045-5715100 / 06-25333515
mailto:info@culturanova.nl