Ingezonden persbericht

Grootste markt van Friesland in omvang en gezelligheid

ROMANTISCHE MARKT JOURE op 25 aug. 2006

Joure - Op vrijdag 25 augustus 2006 ligt Centrum Joure van 10 - 21 uur vol met Verzamelobjecten, Kunst, Antiek, Brocante, Boeken en Curiosa. Liefst 150 kramen zullen dan doorbuigen met een zeer gevarieerd en aantrekkelijk aanbod aan leuke oude spullen en talrijke artikelen uit Moeders en Grootmoeders Tijd. Op het D.E-plein staat de Friese verzamelkring SamZam met antieke schrijfmachines, electriciteit uit grootmoederstijd, vervoersbiljetten, sprinklers, fluitjes, rode rozen en miniatuurfietsjes. Anton Siedsma uit Hoofddorp is op het D.E.-plein aanwezig met een speciale stand, waar zijn unieke collectie nostalgische Verkadealbums van Jac.P.Thijsse en veel andere Plaatjesalbums zijn te bewonderen. Heel Joure en omstreken wordt geadviseerd om plakalbums, plaatjesalbums, voetbalplaatjes in schoolschriften, enz. die doelloos op zolder liggen, onder het stof vandaan te halen en deze verzamelwaar mee naar het D.E.- plein te nemen om de waarde ervan te vernemen of het materiaal te ruilen of te verkopen. In de Midstraat is een speciale Kunstmarkt met 30 deelnemers.
Op de Merkt bieden gespecialiseerde standhouders tegen betaalbare prijzen mooie en exclusieve spullen aan als antieke meubelen, glas, aardewerk, porselein, tin, curiosa, verzamelartikelen, zeldzame boeken, enz. Steeds meer mensen gaan op zoek naar oude en betaalbare voorwerpen en artikelen van vroeger. In het parkje Ter Huivra is er een Vogeltjesmarkt georganiseerd met een vijftiental deelnemers.
Er zijn standwerkers, acrobaten voor de kinderen en live muziek voor iedereen.
Kom gratis op vrijdag 25 augustus van 10 - 21 uur even een kijkje nemen op deze gezellige markt, want er is voor een ieder iets te vinden.

Organisator de heer Sjouke Kuindersma verwacht dat vele duizenden belangstellenden uit heel Nederland deze grootste Romantische markt van Friesland in omvang en gezelligheid gaan bezoeken. Als de weergoden ook een beetje willen meewerken, wordt het zeker een geslaagd evenement voor publiek, standhouders, organisatie ... en de gehele middenstand van Joure.
Info Romantische Markt Joure : de heer Sj. Kuindersma: Tel 06-14407979 Fax : 0513- 418840

Met dank voor tekstuele aandacht aan deze persberichten
Vr gr

Anton Siedsma
023-5614727