Asc process systems

ASC Process Systems voltooit de grootste autoclaaf ter wereld voor de Boeing 787 Dreamliner

CHARLESTON, South Carolina, August 24 /PRNewswire/ --

ASC Process Systems heeft aangekondigd de grootste autoclaaf ter wereld te hebben gemaakt. In de reusachtige autoclaaf zullen de composietgedeelten van de romp van de Boeing 787 Dreamliner, het revolutionaire passagiersvliegtuig, worden gehard.

(Foto: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060824/LATH031 )

Het heeft meer dan 18 maanden geduurd om dit grootse project te voltooien. Verwacht wordt dat de productie van componenten voor de Boeing 787 in de autoclaaf in de komende maanden zal beginnen. In autoclaaf zullen componenten worden verwerkt tot een maximale druk van 150 psig (10,2 bar) en in een maximale temperatuur van 232 graden C. Deze grootste autoclaaf ter wereld heeft een werkvlak van 9 x 22 m en een inhoud van meer dan
2.300 kubieke meter. Het gewicht volledig geladen is meer dan 500 ton. De autoclaaf werd ter plaatse gemaakt in de nieuwe vestiging van Vought Aircraft in Charleston, in de Amerikaanse staat South Carolina.

De Boeing 787 is de toekomst voor passagiersvliegtuigen. Het vliegtuig zal langere afstanden afleggen en het meest brandstofzuinige toestel ooit worden. De grote hoeveelheid composietstructuren is van vitaal belang om dit te verwezenlijken.

"Het team van ASC Process Systems heeft hier ter plaatse, in South Carolina, een droom van Vought waargemaakt", aldus Mark Dickey, algemeen manager van Vought Charleston. "De hulpvaardigheid van dit team is fantastisch geweest. De teamleden blijven opleiding geven aan het personeel van Vought en zij blijven ons bijstaan om de autoclaaf totaal geschikt te maken."

"Dit is een monumentaal project geweest. ASC is zeer fier een integraal onderdeel te zijn geweest bij vernieuwende ontwikkeling van luchtvaartmateriaal met Vought Aircraft en alle betrokken partijen", aldus Dave Mason, president van ASC Process Systems. "Deze eerste stap in de fabricage van een composietromp is een grote sprong voorwaarts in het gebruik van composieten voor vliegtuigstructuren en voor de efficiëntie van jets."

Info over Vought Aircraft Industries Inc.:

Vought Aircraft (www.voughtaircraft.com) is een van de grootste, onafhankelijke leveranciers van vliegtuigstructuren ter wereld. Vought Aircraft heeft haar hoofdkantoor in Dallas, in de Amerikaanse staat Texas, en maakt de belangrijkste vliegtuigstructuren en andere componenten voor de grote vliegtuigfabrikanten. De jaarlijkse omzet van Vought bedraagt meer dan US$ 1,2 miljard en het bedrijf stelt 6.000 werknemers tewerk.

Info over ASC Process Systems:

ASC Process Systems (www.aschome.com) is de grootste producent van autoclaven en controlesystemen in Noord-Amerika. ASC ontwerpt en produceert daarnaast gespecialiseerde procesapparatuur en controlesoftware. ASC is gevestigd in de omgeving van Los Angeles en levert aan composiet- en glaslaminaatindustrieën over de hele wereld.

Website: www.voughtaircraft.com
Website: www.aschome.com