Vopak NV

Koninklijke Vopak N.V.
esterlaan 10
W
3016 CK Rotterdam

Persbericht

Vopak voegt meer opslagcapaciteit toe in Singapore

Rotterdam / Singapore, 25 augustus 2006

Koninklijke Vopak N.V. kondigt een nieuw uitbreidingsproject aan op de Vopak Singapore ­ P Banyan Terminal. De Banyan Terminal wordt uitgebreid met 105.000 cbm opslagcapaciteit voor biodiesel. Dit brengt, tegen het einde van 2007, de totale opslagcapaciteit op E 535.000 cbm.

De Vopak Singapore - Banyan Terminal op Jurong Island werd eerder dit jaar, in april 2006, door R Vopak in gebruik genomen (370.000 cbm), gevolgd door de mededeling deze terminal uit te breiden met 60.000 cbm opslagcapaciteit voor chemicaliën. Vandaag wordt er een verdere uitbreiding aangekondigd van 105.000 cbm voor biodiesel. S
Vopak Terminals Singapore heeft een contract afgesloten met Natural Fuel Pte Ltd voor de logistieke ondersteuning van de nieuwe biodieselfabriek, gelegen dichtbij de Banyan Terminal. De fabriek en de logistieke infrastructuur, inclusief 2 aanlegsteigers, zullen in de tweede helft van 2007 operationeel zijn. De totale opslagcapaciteit van de Banyan Terminal zal dan 535.000 cbm bedragen.

Vopak Terminals Singapore Pte Ltd is voor 69,5% eigendom van Koninklijke Vopak N.V. en voor 30,5% van PSA Corporation Limited. Het bedrijf exploiteert vier opslagterminals voor olieproducten en chemicaliën in Singapore: Banyan, Penjuru, Sakra en Sebarok. De vier terminals beschikken momenteel over een totale opslagcapaciteit van 1,9 miljoen cbm.

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 75 terminals met een opslagcapaciteit van meer dan 20 miljoen cbm in 30 landen, waarvan 4,3 miljoen cbm bij 19 terminals in de divisie Azië. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.