Politie Amsterdam-Amstelland
Notoire motordieven gearresteerd / / BRT / Amsterdam-Amstelland

(25/08/2006)

Rechercheurs van het Boven Regionaal Rechercheteam Amsterdam-Amstelland / Gooi-en Vechtstreek arresteerden woensdag en donderdag drie mannen ( 38, 44 en 44 jaar) en een 26-jarige vrouw op verdenking van grootschalige diefstal van kostbare motorfietsen. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. Tijdens het onderzoek werden 10 Harley Davidson motoren en een grote partij Harley onderdelen in beslag genomen. Op de arrestanten konden bovendien zo'n tien autokraken worden teruggebracht.
In de afgelopen weken bleek de populaire Amerikaanse chopper wel erg gewild bij het dievengilde. Met name buitenlandse motoren werden op verschillende plaatsen uit parkeergarages in de regio gestolen. Ze wisten sloten te verbreken en in sommige gevallen de zware motoren te starten en weg te rijden. Toen de recherche de twee notoire motor- en autodieven in beeld kreeg bleek dat de mannen niet alleen in de regio Amsterdam-Amstelland actief waren en werd het BRT ingeschakeld. Behalve de twee hoofdverdachten werd ook een 44-jarige Brabander gearresteerd op verdenking van heling. De 26-jarige vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstallen en is ook aangehouden.
Het onderzoeksteam deed zoekingen in woningen in Amsterdam, Brabant en Flevoland. Hierbij werden 10 Harley's en een grote partij Harley onderdelen aangetroffen. Ook werden diverse van diefstal afkomstige goederen uit Gooi-en Vechtstreek getraceerd. Inmiddels is gebleken dat de twee motordieven ook niet vies waren van een autokraak. Het onderzoeksteam ontdekte diverse gestolen spullen die afkomstig zijn van tenminste tien autokraken in de Amstellandse regio. De recherche zet het onderzoek voort en verwacht meer aanhoudingen.

***De foto's zijn rechtenvrij. Kentekens, bedrijfsnamen etc.dienen onherkenbaar te worden gemaakt***
Zie het origineel