MINLNV: Uitbreiding 20-kilometergebied bluetongue

Ministerie lnv

http://www.minlnv.nl

UITBREIDING 20-KILOMETERGEBIED BLUETONGUE

In verband met een bevestigde uitbraak van bluetongue op een bedrijf in Randerath in Duitsland wordt met de onderhavige wijzigingsregeling het 20-kilometergebied uitgebreid. Hiertoe wordt bijlage I bij de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 aangepast.

Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur
en Voedselkwaliteit van 25 augustus 2006, TRCJZ/2006/2679 houdende wijziging (4) van de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 in verband met een bevestigde uitbraak in Duitsland

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT,

Gelet op richtlijn 2000/75/EG van de Raad van de Europese Unie van 20 november 2000 tot vaststelling van specifieke bepalingen inzake de bestrijding en uitroeiing van bluetongue (PbEG L 327), artikel 10, eerste lid, van richtlijn 90/425 van de Raad van de Europese Unie van 26 juni 1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en produkten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 224);

Gelet op de artikelen 29, 30, eerste en derde lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:

Artikel I
Bijlage I bij de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 wordt vervangen door de in de bij deze regeling opgenomen bijlage.

Artikel II
Deze regeling wordt aan de media bekendgemaakt en treedt op 25 augustus 2006, om 19.00 uur in werking.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR
EN VOEDSELKWALITEIT,
Overeenkomstig het door de minister genomen besluit:
DE SECRETARIS-GENERAAL,
drs. C.J. Kalden

Bijlage

Bijlage I
20-kilometergebied Zuid Limburg
Het 20-kilometer-gebied is als volgt begrensd:

1. Vanaf de kruising Belgische grens, Weg naar Walborgh, Weg naar Walborgh volgend in oostelijke richting overgaand in St. Annadijk volgend in noordoostelijke richting tot aan Molenveld.

2. Molenveld volgend in zuidelijke richting tot aan Weg langs de Grinderkens.
3. Weg langs de Grinderkens volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Bilt volgend in oostelijke richting tot aan Schuttersstraat.

4. Schuttersstraat volgend in oostelijke richting tot aan Oude Maasweg.
5. Oude Maasweg volgend in noordelijke richting tot aan Kanaalstraat.
6. Kanaalstraat volgend in zuidoostelijke richting het water overstekend tot aan de kruising Maasbrachterweg en Bosserhof.

7. Maasbrachterweg volgend in zuidelijke richting tot aan Industrieweg.
8. Industrieweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Voltaweg volgend in noordelijke richting overgaand in Roermondseweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Rijksweg Noord.

9. Rijksweg Noord volgend in zuidelijke richting overgaand in Houtweg volgend in zuidoostelijke richting tot aan Hingenderstraat (N571).
10. Hingenderstraat (N571) volgend in noordoostelijke richting tot aan Heerdstraat.
11. Heerdstraat volgend in zuidoostelijke richting tot aan Hoofdbroekweg.
12. Hoofdbroekweg volgend in noordwestelijke richting tot aan Turfweg.
13. Turfweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Weg langs het Broek.
14. Weg langs het Broek volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Eerselenweg volgend in noordoostelijke richting tot Aan Het Water.

15. Aan Het Water volgend in westelijke richting tot aan Oude Brachterweg.
16. Oude Brachterweg volgend in noordelijke richting tot aan (N571) Huysbongerdweg.
17. Huysbongerdweg (N571) volgend in oostelijke richting overgaand in Linnerweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Grote weg naar Montfort volgend in noordelijke richting tot aan Rijksweg (N271).

18. Rijksweg (N271) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Maastrichterweg (N271) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Andersonweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Willem II Singel (N271).
19. Willem II Singel (N271) volgend in oostelijke richting overgaand in Koninginnelaan (N271) overgaand in Siro Wirosingel (N271) volgend in oostelijke richting tot aan Straat.
20. Straat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Thuserhof volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Melickerbosch volgend in noordoostelijke richting overgaand in Heide volgend in oostelijke richting tot aan de Duitse grens.
21. Duitse grens volgend in zuidelijke richting overgaand in de Belgische grens.
22. Belgische grens volgend in noordwestelijke richting tot aan Weg naar Walborgh.