Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Canada

Samenvatting
In Canada kan, met inachtneming van het volgende reisadvies, worden gereisd.

De kosten voor medische verzorging of opname in een ziekenhuis in Canada zijn bijzonder hoog. U wordt geadviseerd een goede reisverzekering af te sluiten die dit soort kosten en een eventuele repatriëring dekt.

Canada kent extreme weersomstandigheden, vooral de winters zijn streng en langdurig. Indien u in die periode gaat reizen wordt u aangeraden uzelf op de hoogte te stellen van de plaatselijke weersomstandigheden en eventuele adviezen van de lokale overheden in acht te nemen (zie onder 'Algemeen').

Actualiteiten
Momenteel niet van toepassing.

Algemeen
Canada kent extreme weersomstandigheden. Tijdens de strenge langdurige winters komt het regelmatig voor dat wegen onbegaanbaar zijn door sneeuwval en ijzel. U dient zich bewust te zijn dat Canada een zeer groot en uitgestrekt land is, met grote gebieden waar men geen mens tegenkomt en waar dus ook geen faciliteiten, zoals benzinestations zijn. U wordt aangeraden uzelf op de hoogte te stellen van de plaatselijke weersomstandigheden en eventuele adviezen van de lokale overheden in acht te nemen. De website www.weatheroffice.ec.gc.ca is een goede informatiebron.

Lokale wetgeving
Er bestaan strenge regels voor de invoer van producten van agrarische, plantaardige of dierlijke aard. Ook na aangifte van de goederen zullen de meeste van deze producten in beslag worden genomen. U wordt geadviseerd deze producten beter niet mee te nemen. Verdere informatie kunt u verkrijgen op de volgende website: www.inspection.gc.ca.

Verkeerveiligheid
Bij vliegverkeer kunt u uitgebreide veiligheidsmaatregelen verwachten. U wordt geadviseerd op tijd aanwezig te zijn. Grappige opmerkingen of getoonde irritati e over de veiligheidsmaatregelen wordt sterk ontraden. Dit geldt ook bij de contacten met gezagsdragers zoals immigratie, douane en politie.

Gezondheidssituatie
Informatie over epidemieën etc. kunt u vinden op onder meer de volgende websites: www.minvws.nl, of www.who.int.

Voor algemene informatie over reizen en veiligheid wordt verwezen naar de website www.wijsopreis.nl.

Terrorisme
De terroristische dreiging is laag. U dient zich echter bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen. Het is belangrijk alert te zijn. Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites: www.cbsa.gc.ca en www.psepc.gc.ca.

Zware criminaliteit
Momenteel niet van toepassing.

Onveilige gebieden
Momenteel niet van toepassing.

(Laatst gewijzigd op: 25-08-2006)