Webreportage Paspoort010 online


Een nieuw online initiatief
ROTTERDAM, 20060825 -- "De webreportage Paspoort010 is online. Zij gingen terug naar het land van herkomst van drie Europese Rotterdammers. Drie Nederlandse Rotterdammers hebben dat in beeld gebracht met film, tekst en fotografie. Een nieuw online initiatief!"

Het project Paspoort010 is afgerond. Een jaar lang hebben Marije Ravelli, Irina de Vink, Pablo Strörmann en Jan de Groen aan dit project gewerkt.
Vandaag is de officiële lancering van de website www.paspoort010.nl in zaal De Unie in Rotterdam, vanaf 21:00 uur.

Paspoort010 is een webreportage gericht op jongeren die werken, wonen en/of studeren in Rotterdam en oorspronkelijk uit een ander Europees land komen. Op de website staan interviews, fotoreportages en filmpjes. Het doel van de webreportage is te laten zien dat er veel verschillende nationaliteiten in Rotterdam vertegenwoordigd zijn en dat achter elke persoon een verhaal schuil gaat. Uit de geïnterviewden zijn drie personen gekozen waarmee een reis naar hun stad van herkomst is gemaakt.

De eerste reis is gemaakt naar Istanbul, Turkije met Durmus Dogan (24 jaar). Hij is weliswaar geboren in Rotterdam, maar zijn familie woont grotendeels in Istanbul. Na zijn studie aan de HALO wil hij misschien in Istanbul gaan wonen.
De tweede reis was naar Helsinki, Finland met Aino Inkeri Setala (28 jaar). Op haar 21e kwam ze naar Nederland om in Den Haag als au pair aan het werk te gaan. Daarna heeft ze aan de Willem de Kooning in Rotterdam gestudeerd.
De derde reis is gemaakt naar Plovdiv, Bulgarije met Denitsa Tapcheva (24 jaar). Denitsa vertrok naar Nederland om in Rotterdam aan de Hogeschool INHOLLAND communicatie te studeren. Deze zomer is Denitsa afgestudeerd en op zoek naar een baan...in Rotterdam, Londen of Sevilla.

De vier paspoortnultieners hebben het project naast hun werk of studie uitgevoerd. Initiatiefnemer Marije kon na haar studie communicatie geen passende baan vinden en besloot zelf een project op te zetten. Vriend Jan (fotograaf) en vrienden Irina (communicatie) en Pablo (web/av) sloten zich al snel aan. Na de goedkeuring van de subsidieaanvraag kon het viertal aan de slag. Voor de vormgeving is een professional ingeschakeld: Jan Willem van den Ban (www.beng.biz).

Voor dit project is een subsidie verstrekt door het Programma Jeugd van de Europese Unie. Het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW) voert het Programma Jeugd uit. Dit programma financiert lokale en internationale jongerenactiviteiten voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar.





Ingezonden persbericht