Inzendtermijn geopend ASN Bank Mediaprijs (Zilveren Zebra) 2006

De inzendtermijn voor de ASN Bank Mediaprijs 2006 (Zilveren Zebra) is geopend. De ASN Bank Mediaprijs (Zilveren Zebra) bekroont professionele mediaproducties in Nederland (geschreven, foto, beeld of AV) die op een inventieve en kritische wijze de multiculturele samenleving in Nederland belichten. De ASN Bank en het LBR roepen journalisten, programmakers, fotografen, cartoonisten en andere mediamakers op mee te dingen naar de prijs. De winnende inzending wordt beloond met een geldprijs van EUR 10.000,- en een trofee.

De ASN Bank Mediaprijs (Zilveren Zebra) werd in voorgaande jaren gewonnen door: Maartje Nevejan (BNN televisie-serie Couscous&Cola), Kustaw Bessems (oeuvre Trouw), Sarah Vos (VPRO-documentaire 'Welkom in Holland'), Jorrit Brenninkmeiijer (radio-documentaire 'Ik ben er wel, ik ben er niet'), Frank Vellinga ('Angst voor de Liefde' ), Rinke van den Brink (oeuvre Vrij Nederland), Kees Beekmans (reportage NRC), Stella Braam en Gülnaz Aslan (serie artikelen in Viva, Opzij en Vrij Nederland), Cees Grimbergen (TV-special over Marokkaanse jongeren), Ruben Gowricharn (essays in Contrast), Kader Abdolah (columns Volkskrant), Johan van der Keuken (documentaire Amsterdam Global Village), Jan Banning (foto's Trouw), Gertie Schouten (radioprogramma Punch) en Mohammed Benzakour (oeuvre Vrij Nederland, Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad).

Jury en prijsuitreiking

Uit de inzendingen voor de ASN Bank Mediaprijs (Zilveren Zebra) 2006 kiest een deskundige, onafhankelijke jury maximaal 5 genomineerden. De jury bestaat uit Aad van den Heuvel (voorzitter, programmamaker), Nazmiye Oral (columniste Volkskrant), Hans Verploeg (Free Voice/NVJ), Hanan Nhass (journalist), Piet den Blanken (fotograaf), Noraly Beyer (NOS journaal) en Hans Van Soest (GPD en eindredacteur/uitgever Zozolala).

De winnaar van de ASN Bank Mediaprijs (Zilveren Zebra) 2006 wordt bekend gemaakt op vrijdag 15 december 2006 in Felix Meritis te Amsterdam.

De prijsuitreiking van de ASN Bank Mediaprijs (Zilveren Zebra) 2006 wordt voorafgegaan door Iriscope, een jaarlijkse internationale bijeenkomst waar een aantal van de beste Europese multiculturele TV producties worden besproken.

Meedingen naar de ASN Bank Mediaprijs

Meedingen naar de ASN Bank Mediaprijs (Zilveren Zebra) 2006 is mogelijk voor makers en schrijvers van:

Gedrukte media (tekst, fotografie, illustratie, cartoon) Audiovisuele media (radio, tv, documentaire, video)

Het is ook mogelijk een product van een ander voor te dragen voor de ASN Bank Mediaprijs (Zilveren Zebra) 2006.

Voorwaarde voor deelname aan de ASN Bank Mediaprijs (Zilveren Zebra) 2006 is dat de werken/producties (fictie en non-fictie) zijn gepubliceerd/uitgezonden in de periode van 9 september 2005 tot en met 1 oktober 2006.

Inzendtermijn

De inzendtermijn loopt tot en met 15 oktober 2006.

Het adres voor inzendingen/voordrachten is: LBR, Schaatsbaan 51, 3013 AR Rotterdam, onder vermelding van ASN Bank Mediaprijs (Zilveren Zebra).

Inschrijfformulieren en algemene voorwaarden zijn te vinden op www.lbr.nl.

Voor meer informatie

Beatrijs van Agt, 010 - 201 02 01, info@lbr.nl Rinke Bok, 030 - 231 94 85, r.bok@lbr.nl

De ASN Bank zet zich in om duurzaamheid van de samenleving te willen bevorderen en laat zich daar in haar economisch handelen door leiden. Daarom stimuleert de ASN Bank activiteiten die betrekking hebben op waarden zoals respect voor mens en dier, natuur en milieu. Vandaar dat zij zich, samen met het LBR, inzet voor de bestrijding van rassendiscriminatie. Meer informatie op www.asnbank.nl.

Het LBR (Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie) probeert op diverse manieren een evenwichtige beeldvorming over migranten en de ontwikkeling van de multiculturele samenleving te bevorderen. De mediaprijs is een instrument om mediaproducties die oog hebben voor aspecten van de multiculturele samenleving extra voor het voetlicht te plaatsten; van evident belang voor een samenleving in verandering en beweging.

LBR
Schaatsbaan 51
3013 AR Rotterdam
Tel: 010-2010201
Fax: 010-2010222
Internet: www.lbr.nl