WorldStatues

Hagen events b.v.

10e editie World Staues met meer dan 200 beelden
gepresenteerd door Arnhem Rijnfestijn
Arnhemse binnenstad decor van eerste WK Living Statues

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2006

In 2005 heeft WORLD STATUES de stad Arnhem in één klap op de (inter)nationale kaart gezet. Vele bezoekers bewonderden prachtige en verrassende levende standbeelden tijdens het open Nederlands Kampioenschap Living Statues, het grootste evenement ter wereld op dat gebied.
Eind augustus 2006 vieren we het tienjarig jubileum van WORLD STATUES , met ruim 200 deelnemers uit Nederland, België, Frankrijk, Italië, Spanje, Engeland, Portugal, Oostenrijk, Noord-Amerika , Argentinië, Uruguay, Brazilië en Japan

Wel eens op de Ramblas in Barcelona geweest? Of Piccadilly Circus in Londen, Montmartre in Parijs misschien of de Wiener Strasse? De beste Living Statues van de wereld staan daar dagelijks hun best te doen, maar even niet op zaterdag 26 en zondag 27 augustus. Want dan zijn ze alleen maar in Arnhem te vinden. Het laatste weekend van augustus wordt er een van festiviteiten, zoals die niet eerder in Arnhem hebben plaatsgevonden.

Omgeven door een Kids Square, de WK Living Statues, concerten, straattheater, themapleinen en natuurlijk veel muziek, is World Statues een evenement dat voorlopig niet meer uit de agenda van de stad is te verwijderen. En dus komen naar verwachting opnieuw vele tienduizenden mensen op het evenement af.
De Nationale Evenementenprijzen 2006 heeft World Statues de tweede prijs toegekend in de categorie 'leukste stadsevenement'.
We vieren het tienjarig jubileum groots, met het eerste echte Wereld Kampioenschap.

Kinderen

Zaterdag begint het festijn al met speciale kinderstandbeelden. De Markt in Arnhem wordt dan omgetoverd tot Kids Square, waar kinderen zich op de zaterdag- en zondagmiddag helemaal kunnen uitleven met leuke en spannende activiteiten en workshops. Ook valt er veel te beleven met het straattheater en circus, waar de kids allemaal gratis aan kunnen meedoen.

De zondag is gereserveerd voor de eerste editie van het officiële WK Living Statues, en ook amateurs op dit gebied zijn deze dag in de stad om hun kunsten te tonen. Een internationale jury zal de beste Living Statue, in elke categorie, belonen met een prachtige prijs.

Themapleinen en -straten

De meeste pleinen en straten in de binnenstad van Arnhem zijn tijdens World Statues omgetoverd tot themapleinen waar de statues een belangrijk aandeel in hebben. Van de Ramblas ga je zo naar San Fransisco, Picadilly Circus, en nog verder!

Grootste Living Statue ter wereld, Guiness book of records

Alle levende beelden die op zondag hun kunsten hebben vertoond zullen bij elkaar worden gebracht in een 'grande finale' op het Kerkplein, waar ze, begeleid door prachtige muziek, het grootste levende standbeeld ter wereld zullen vormen. Voor het Guiness book of records hopen we de titel 'largest living statue championship' te halen.

Het Gelders Orkest

Ondertussen geeft Het Gelders Orkest zondag 27 augustus vanaf 12.00 uur een gratis concert in de Stadhuishal. Onder leiding van dirigent Robert Benzi zingt mezzosopraan Jennifer Borghi werken van Bizet.

Alle verdere informatie staat op de website www.livingstatues.nl en www.worldstatues.nl


---