Reint gaastra producties bv

p e r s b e r i c h t

Swingend benefietconcert voor surinaams onderwijs

Bekende Nederlands-Surinaamse acts zoals Parbo Brassband, Ondrofeni, La Caz, RMXCRW en Masalsa treden zaterdagavond 26 augustus op ten behoeve van het basisonderwijs in de binnenlanden van Suriname. Deze grootsopgezette kleurrijke danceparty voor het goede doel vindt plaats in de bekende Pepsi Stage te Amsterdam.
Ook bands als THC, Dubwise en Blacklabel, de dansgroepen Matwitwi en 2STEP FWD, zangers Dwayne en Jay Colin en de dj's Crucial Warrior en DJ Mickster dragen belangeloos hun steentje aan dit swingende feest bij. De hapjes en drankjes zijn van Surinaamse makelij.

De organisatie van het benefietconcert is in handen van Stichting SURISTARS, een groep werkende en schoolgaande Nederlandse jongeren. Zij hebben geconstateerd dat door de recente overvloedige regenval en de daarmee gepaardgaande overstromingen in het binnenland van Suriname veel leermiddelen van scholen verloren zijn gegaan. Door het huidige gebrek aan goed lesmateriaal stagneert de ontwikkeling van de kinderen en daarmee ook de ontwikkeling van het derdewereldland Suriname. SURISTARS wil daar wat aan doen.

SURISTARS onderscheidt zich van andere organisaties omdat de stichting zich specifiek op het basisonderwijs richt. Na de watersnood zullen een aantal werkgroepleden actief werkzaam zijn in het gebied om persoonlijk het ingezamelde lesmateriaal aan de Surinaamse leerkrachten en leerlingen te overhandigen.

Houd je van feest en wil je tegelijkertijd de Surinaamse kinderen steunen, kom dan zaterdagavond van 19.00 uur tot 01.30 uur naar de Pepsi Stage in Amsterdam en zorg dat je op tijd bent met het kopen van een kaartje! De tickets zijn 12,50 euro (excl. ticketfee). Aan de zaal betaalt men 17,50 euro.
Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via Pico Records, Bijlmerplein 520-521, Amsterdam. (Tel. 020-6912385 - www.picocd.nl) of de ticketservice van www.ticketmaster.nl.