Ingezonden persbericht


Persbericht 9 augustus 2006

Rotterdams Straatfestival en Lunagua van The Lunatics

Theater in de openlucht van internationale allure

Deze maand staat er spetterend openlucht theater op het programma van De Rotterdamse Zomerfestivals; het Rotterdams Straatfestival en het theaterspektakel Lunagua van The Lunatics. Tijdens de 19,5de editie van het Rotterdams Straatfestival op 26 augustus treden straatkunstenaars uit binnen- en buitenland op in het centrum van Rotterdam. Eregast van het festival is het Duitse gezelschap Geschwisters Weisheit. In een hoge draad show op het Schouwburgplein houden 3 motoren een race op wel 40 meter hoogte. In augustus is er meer bijzonder openlucht theater in Rotterdam. Van zaterdag 26 augustus tot en met vrijdag 1 september speelt theatergroep The Lunatics de voorstelling Lunagua. Op een ponton in de Maas naast het nieuwe Luxor Theater, geven zij een grootse show over de strijd tussen water en land.

Een inhaalrace van motoren op 40 meter hoogte

Het centrum van Rotterdam (o.a. Schouwburgplein, Binnenwegplein, Beursplein) wordt 26 augustus het decor van het Rotterdams Straatfestival. Vanaf 12 uur barst dit gratis feest los met acts van acrobaten, jongleurs en andere kunstenmakers. Geschwisters Weisheit geven maar liefst drie spectaculaire shows, tweemaal een hoge draad show met motoren en eenmaal een historische show. Gedurende de dag zijn er voorstellingen te zien van oude talenten en jonge rotten; Johan Wellton (SE), Fenix theatre (DE), Bike boy (AU), Sam Shine (NL), Flying artwork.nl (NL), Dirty fred (USA), Duo Rosinante (NL) en Kaal & Haar (NL). De artiesten van Geschwisters Weisheit (DE) halen levensgevaarlijke capriolen op duizelingwekkende hoogte. Op drie verschillende staalkabels van 40 meter hoogte vindt een inhaalrace van motoren plaats. Een buitengewoon spectaculaire voorstelling, waarvoor een zeer groot aantal bezoekers wordt verwacht. De hoge draadshow met motoren is om 12.30 en om 20.30 te zien op het Schouwburgplein. Een andere, meer nostalgische, show van dit gezelschap speelt om 15.00 op het Binnenwegplein. Meer dan honderd jaar familiegeschiedenis van de Geschwisters Weisheit komt tot zijn recht met deze historische show. Volgend jaar hoopt de organisatie groots uit te pakken met een feestelijke twintigste jubileum editie.

Een prachtig gevecht tussen water en land met de voorstelling Lunagua

Na zonsondergang (21.30u) speelt theatergroep The Lunatics de voorstelling Lunagua van zaterdag 26 augustus tot en met vrijdag 1 september. De voorstelling speelt op een ponton in De Rijnhaven en het publiek kijkt toe vanuit een tribune. Een groots openluchtspektakel over de strijd tussen water en aarde, met spectaculaire beelden en bijzondere licht- en geluidseffecten. De voorstelling speelt zich af op een eiland, waar de mens nog in harmonie leeft met de natuur. De koninklijke familie doet er alles aan om deze droomwereld in stand te houden. Door het veelvuldig gebruik van water en zand stort één van de kasteeltorens van hun zandkasteel in, hier begint de strijd om het schaarse water. "Iedereen maakt bij onze beelden zijn eigen verhaal, sommigen zijn verward, maar de boodschap is helder", aldus productieleider Eric Bijleveld. Lunagua beleefde zijn wereldpremière in Mexico-stad op het Wereld Water Forum.

Kaarten à ¤ 15,- zijn te koop via het nieuwe Luxor Theater. Reserveren: 010-484 33 33 www.luxortheater.nl

www.zomerfestivals.nl

De Rotterdamse Zomerfestivals 2006

Strand aan de Maas wo 24 mei - zo 3 september Leuvehoofd

FFWD Heineken Dance Parade za 12 augustus centrum

Dag van de Romantische Muziek zo 13 augustus Park bij de Euromast

Freshness zo 13 augustus Afrikaanderplein

Pleinbioscoop wo 16 - zo 27 augustus Lloyd Multi plein

Cineboards vr 18 augustus - za 9 september Schouwburgplein

Rotterdams Straatfestival za 26 augustus centrum

Veerhavenconcert za 26 augustus - zo 27 augustus Veerhaven

Dance Ground za 26 augustus Skatepark Westblaak

Lunagua door The Lunatics za 26 augustus - vr 1 september Rijnhaven

Het Havenfestival za 2 september - zo 3 september Oude haven e.o.

Wereldhavendagen vr 1 september - zo 3 september centrum

Noot aan de redactie: voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Anne Wijnen, (persvoorlichter Rotterdam Festivals) anne@rotterdamfestivals.nl 010-4332511 Julia Lange, (persvoorlichter The Lunatics) info@lunatics.nl 073-6124499 John Seip, (programmeur Rotterdams Straatfestival) kaalenhaar@chello.nl 06-54993489 Siemco Louwerse, (voorzitter Rotterdams Straatfestival) siemco.louwerse@planet.nl 06-55830267