Meer musicals dan ooit op de Uitmarkt

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

THEWIZFIGURS.jpg

Portrait vertic..

Amsterdam, 10 augustus 2006

MEER MUSICALS DAN OOIT OP DE UITMARKT
Musical Sing-a-Long live vanaf de Dam

Dat musicals ongekend populair zijn bewijst het feit dat er dit jaar meer musicals dan ooit op de Uitmarkt in Amsterdam te zien zijn. Voor het eerst presenteert de AVRO op zaterdagavond 26 augustus live vanaf de Dam een Musical Sing-a-Long met tal van oude en nieuwe musicalnummers. Traditiegetrouw is de informatiestand van Joop van den Ende Theaterproducties een ontmoetingsplek voor de vele musicalfans uit heel Nederland. Naast het ontmoeten van hun musicalsterren, kunnen de jonge fans zich op laten maken als een katje uit Cats of kunnen fans meedoen aan de My Fair Lady hoedenshow. Naast musicals is het innovatieve en ritmisch explosieve Blue Man Group voor het eerst in Nederland te zien op de opening van de Uitmarkt op vrijdagavond 25 augustus.

Musical Sing-a-Long
De zaterdagavond van de Uitmarkt staat dit jaar geheel in het teken van de musical. Tooske Ragas en Frits Sissing presenteren op zaterdagavond 26 augustus van 21.00 - 22.00 uur live vanaf de Dam de AVRO Musical Sing-a-Long (uitgezonden op Nederland 2). Onder begeleiding van het Metropole Orkest geven tal van musicalartiesten acte de présence. Zij zingen bekende nummers uit oude en nieuwe musicals. Tooske en Frits moedigen het publiek op de Dam aan mee te zingen met nummers uit musicalklassiekers als Cats, The Sound of Music of My Fair Lady, de nieuwe Nederlandse feelgood musical The Wiz en Wat Zien Ik?. De AVRO Musical Sing-a-Long belooft een unieke happening te worden met medewerking van onder anderen Jamai, Anita Meijer, Nurlaila Karim, Mariska van Kolck, Casey Francisco, Céline Purcell, Bob Fosko en vele anderen.

Blue Man Group
Blue Man Group is voor het eerst in Nederland te zien op de opening van de Uitmarkt, live vanaf de Dam op vrijdagavond 25 augustus, 20.30 - 22.00 uur Nederland 3 (NPS/VARA/VPRO). Speciaal voor de Uitmarkt komen de blauwe mannen vanuit alle hoeken van de wereld (New York, Londen, Berlijn, Toronto) naar Amsterdam. Op zaterdagavond 26 augustus om 22.30 uur geeft Blue Man Group vanaf het hoofdpodium op de Dam een Sneak Preview van hun show.

Blue Man Group is excentriek, creatief, multimediaal, ritmisch explosief en ongekend populair in Amerika. Na New York, Boston, Chicago, Las Vegas, Toronto, Berlijn en Londen komt dit interactieve theater- en muziekspektakel naar Amsterdam (première 16 december Theater Fabriek Amsterdam). Voor meer informatie: www.bluemangroup.nl of www.blueman.com.

Kleine katjes, hoedenshow en sterren
In de stand van Joop van den Ende Theaterproducties (op de Kloverniersburgwal) kunnen bezoekers zich op zaterdag 26 of zondag 27 augustus laten schminken als de katten uit Cats, met hun mooiste hoed op meedoen aan de hoedenshow van My Fair Lady en hun favoriete musicalster ontmoeten. Verspreid over beide dagen staan Simone Kleinsma, Chantal Janzen, Charly Luske, Anita Meijer, Anouk van Nes en Carlo Boszhard in de stand voor een ontmoeting met de fans.

Programma:
Programma zaterdag 26 augustus:
13.00 - 14.00 uur Signeersessie met Simone Kleinsma, Chantal Janzen, Charly Luske
14.30 - 16.30 uur Kinderen schminken als Cats katten
14.00 & 16.00 uur Verloting Nationale Musical Bonnen

Programma zondag 27 augustus:

13.00 - 14.00 uur Signeersessie met Anita Meijer, Anouk van Nes en Carlo Boszhard
14.30 - 16.30 uur My Fair Lady hoedenshow
14.00 & 16.00 uur Verloting Nationale Musical Bonnen

Tijdens de Uitmarkt in Amsterdam kan het publiek kennis maken met de theaterproducties van Joop van den Ende. In het nieuwe seizoen brengt Joop van den Ende Theaterproducties twee nieuwe open eind producties, het wegens succes geprolongeerde Beauty and the Beast en vijf reizende producties. Met de nieuwe versie van The Wiz begint het nieuwe seizoen met de première op 9 september in het Beatrix Theater in Utrecht. De tweede open eind productie Tarzan sluit het seizoen af met de première op 15 april in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Voorafgaand aanTarzan zal het wegens succes geprolongeerde Beauty and the Beast vanaf 15 september in het Circustheater te zien zijn. De overige vijf reizende producties gaan achtereenvolgens in première: de wereldhit Cats (7 oktober Nieuwe Luxor Theater Rotterdam), het toneelstuk Vaders! (21 oktober, Leidsche Schouwburg), de musicalklassieker My Fair Lady ( 2 november, Schouwburg Orpheus Apeldoorn), Bastiaan Ragas en band (o.v.b. 2 januari De Lampegiet, Veenendaal) en tenslotte de muziektheaterproductie Aan het Einde van de Regenboog (4 februari, Oude Luxor Theater Rotterdam). Specifieke informatie over alle producties is te vinden op internet: www.musicals.nl en www.toneel.nl.


Noot voor de redactie,