Gemeente Delft In het op 14 augustus verzonden persbericht over de nieuwe tarieven van reisdocumenten staan onjuiste bedragen vermeld.

De tarieven voor faciliteitenpaspoorten en vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoorten bedragen ¤ 47,45 (in plaats van ¤ 47,75).

Vriendelijk verzoek ik u de juiste tarieven te vermelden in uw berichtgeving. Met vriendelijke groet,

Felicia Vlaardingerbroek
Management Assistent Vakteam Communicatie

Vanaf 26 augustus 2006 worden nieuwe reisdocumenten voorzien van een chip met biometrische gegevens van de houder. Nederland voldoet hiermee aan de EU-verordening die tot doel heeft paspoorten en overige reisdocumenten van de lidstaten van de Europese Unie beter te beveiligen tegen vervalsing en frauduleus gebruik.

De invoering van biometrische kenmerken heeft tot gevolg dat de productiekosten van reisdocumenten stijgen, hetgeen leidt tot verhoging van de tarieven.

De biometrische gegevens omvatten vooralsnog een gezichtsscan en opnamegegevens van de foto in de chip. De verwachting is dat in de toekomst ook vingerafdrukken zullen worden toegevoegd.

Nieuwe tarieven

De nieuwe tarieven per 26 augustus 2006 zijn:
. Paspoort E 47,45;
. Zakenpaspoort E 51,90;
. Faciliteitenpaspoort E 47,45;
. Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort E 47,45; . Nederlandse identiteitskaart E 31,25.

Strengere eisen pasfoto

De pasfoto die burgers moeten indienen, dient aan strengere eisen te voldoen dan nu het geval is. De belangrijkste eisen zijn: kleurenfoto, recht van voren genomen, neutrale blik, gesloten mond, onbedekt hoofd, bril met volledig doorschijnende glazen. Foto's die niet voldoen, worden afgewezen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de nieuwe tarieven: www.gemeentedelft.info

Noot voor de redactie (