Nederland heeft een nieuw, crossmediaal talentenplatform

Talentenbeurs vof

Persbericht

Nederland heeft een nieuw, crossmediaal talentenplatform

Where talent meets the industry!

26 en 27 augustus 2006, Claus Event Center Hoofddorp.

Op 26 en 27 augustus 2006 kan men de eerste editie van 'De Talentenbeurs' beleven. Dit unieke evenement is dé plek voor aanstormend talent. De vele mediapartners zorgen dat de winnende talenten daadwerkelijk in de spotlights komen te staan.

Castingbureaus, vakjury's, beroemde choreografen, internationale dj's, fotografen, kortom de beslissers van de industrie zijn aanwezig om talent op de Talentenbeurs te ontdekken. Twee dagen lang kunnen de bezoekers op de verschillende talentenpleinen terecht voor workshops, informatie, audities en wedstrijden. Voor vrijwel alle entertainment talenten; zang, bands, dans, acteren, modellen, visagie, dj's, vj's, presenteren, casting, fotografie.

De Talentenbeurs online

Talenten kunnen nu al online hun gratis talentenprofiel met biografie, MP3 bestanden, filmpjes en/of foto's aanmaken. Een professionele vakjury kijkt en luistert mee.

Talentenbeurs TV

De filmpjes die de talenten plaatsen op www.talentenbeurs.nl kunnen vanaf oktober door de kijkers van de digitale zender ZiZone TV van internetprovider @Home uitgekozen worden om daadwerkelijk te worden uitgezonden. Internetprovider @Home lanceert in oktober een digitale tv-zender met daarop filmpjes die internetters zelf maakten, opstuurden en door anderen als 'tv-waardig' worden bestempeld. Talentenbeurs.nl krijgt de primeur om als eerste met dit crossmediale platform te kunnen experimenteren.

Line up: Presentatie door TMF vj Renate Verbaan, een concert van Ali B en liveband, optredens van Dewi, Ninthe en Yes-R, dj Laidback Luke, topchoreograaf Gerald van Windt (Idols), human beatboxer Mo-beats, kortom: genoeg te beleven! Wanneer jij tot winnaar gekozen wordt, treed je 's avonds op tussen deze sterren!

De activiteiten:

Dance Dance Dance! De bezoekers kunnen meedoen aan dancebattles of workshops die worden gegeven door topchoreografen en danscoaches Gerald van Windt en Richard Rodermond. Zij werkten met artiesten als Mariah Carey, LL Cool J en de finalisten van Idols. Op de Talentenbeurs leren zij jou de laatste moves en skills.

'Een absolute buitenkans om je danstalent verder te ontplooien', zegt Richard Rodermond van D-Creator. Rodermond was onder andere alternate-hoofdrolspeler in de musicals Fame en Saturday Night Fever. 'Op de Talentenbeurs draait het twee dagen lang om fun. Het zou natuurlijk geweldig zijn als wij topdansers tijdens de audities spotten, dat kan hun grote doorbraak betekenen.' Alleen kijken mag natuurlijk ook. Beroemde dansgroepen zullen demonstraties geven.

Hey dj, give us a beat! DJ's winnen de kans om in een geweldige setting te draaien! Niemand minder dan dj Laidback Luke maakt deel uit van de vakjury. Zijn top-tien-nummer We Can Not Get Enough werd uitgeroepen tot hèt thema van Dance Valley. 'De beurs is de perfecte gelegenheid voor nieuw talent', zegt Laidback Luke. 'Al jaren staan dezelfde namen aan de top. Hoog tijd voor nieuwe gezichten.' Waar hij op let tijdens de juryring? 'Goeie mix, techniek, uitstraling en het publiek uit z'n dak laten gaan.' Erder zijn er interessante dj workshops van dj Miss Monica, turntablism en beatmixen door dj Miss Smile, trumpet babe Jackie T en DVD mixen door SCME.

Klaar voor de catwalk? De Sp!ts Sty!e Rebe! modellenwedstrijd op de Talentenbeurs biedt startende talenten de kans om zich te laten zien aan Nederland; de winnaars winnen een heuze fotoshoot in Spits. 'Om succesvol model te worden is er meer nodig dan alleen the looks', zegt Sandra Rake, fotografe bij Voor1dagmodel.nl. 'Karakter hebben, flexibel zijn en goed kunnen samenwerken is net zo belangrijk.' Wil je verzekerd zijn van deelname aan de modellenwedstrijd, maak dan alvast je profiel aan op www.talentenbeurs.nl of www.spitsnet.nl.

And the nominees are... Acteertalenten wordt op de Talentenbeurs het ultieme podium aangeboden om zich bij castingbureaus in te schrijven en acteertrainingen te volgen. De gerenommeerde bureau's zoals de Castingstudio, Dutch Casting Agency en Hollands Glorie Casting zijn aanwezig om nieuw talent te ontdekken voor films, televisieseries en commercials. Bij RJBSTUDIO kun je workshops volgen en een scène spelen om verborgen acteertalent te laten schitteren.

Sanders Simons (RTL) en Lisette Hordijk (NCRV) zijn de coördinators van de presentatie activiteiten. Een camaraman registreert de presentaties zodat de talenten hun prestaties later zelf kunnen beoordelen en hiervan leren.

Visagie, fotografie, presenteren, zang, lifestyle en nog heel veel meer.........

Op de interactieve Talentenbeurs in Claus Event Center staan toonaangevende bedrijven die informatie geven over de opleiding- en carrièremogelijkheden in de entertainmentsector. Workshops van topfotografen, presentatoren of visagisten: alles onder één dak. Scouts van onder meer platenmaatschappij Universal Music gaan op zoek naar nieuwe artiesten. De via de profielen op de website geselecteerde, meest belovende, bands mogen tijdens de beurs optreden op het centrale podium. Voor alle toptalenten geldt: maximale media-aandacht en vakgerelateerde prijzen zoals studioopnamen.

Meer informatie lees je op www.talentenbeurs.nl.


Noot voor de redactie,