Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Er waren eens drie zusjes

Tentoonstelling Ons tante zuster, ons oma en ons tante in Noordbrabants Museum

26 augustus t/m 8 oktober 2006

Deze tentoonstelling in het Koetshuis van het Noordbrabants Museum is samengesteld ter gelegenheid van het verschijnen van het gelijknamige boek van animatiefilmmaakster Marie-José van der Linden. Ons tante Zuster, ons oma en ons tante is een luchtige familiekroniek in korte teksten en rake tekeningen. Het Koetshuis is tijdens de openingstijden van het museum gratis toegankelijk.

In het boek Ons tante Zuster, ons oma en ons tante kijkt een klein meisje eind jaren '60 met verbazing naar de generatie van haar oma: drie zussen, waarvan er een kloosterzuster is. Een prachtig tijdsbeeld, neergezet met een mengeling van humor, nostalgie en een tikje venijn. Het boek dat verschenen is bij Adr. Heinen, Uitgevers is in de museumwinkel te koop voor ¤ 11,95.

Marie-José van der Linden maakte behalve dit boek ook verschillende animatiefilms die werden vertoond op grote internationale filmfestivals. De film Radio Umanak die in 2001 door Nederland werd ingezonden voor een Oscarnominatie is hiervan een voorbeeld. Ook maakte zij filmpjes voor MTV en de IKON en werkte zij mee aan de animatiefilm van Gerrit van Dijk "The last words of Dutch Schultz". De tekeningen voor deze film (meer dan 500) zijn in de tentoonstelling te zien, alsook een aantal van de animatiefilms.

Aan de redacties:
Voor meer informatie of het bestellen van beeldmateriaal kunt u telefonisch contact opnemen met Chantal Sleutjes, tel. 073- 6877 807 of per e-mail: csleutjes@noordbrabantsmuseum.nl of Ingrid van Berlo, tel. 073 - 6877 808 of per e-mail: ivanberlo@noordbrabantsmuseum.nl of zie ook www.noordbrabantsmuseum.nl

Dit bericht werd u toegezonden door:
Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.