Ingezonden persbericht


Zaterdag 26 augustus en zondag 3 september 2006

't Lustelijck Groen
de Draak en de Zwaan

In de oude pandhoven groeit het. Kruid om ons te genezen, bloemen om ons te betoveren, loof om ons te verkwikken en lover om ons te bezinnen. Wat willen we? Wat is onze lust? Eeuwig leven? Brandende liefde? Twee dagen, twee tuinen, twee lusten. De draak en de zwaan.

't Lustelijck Groen is een zeventiende-eeuws tuin-programma van een halfuur dat op zaterdag 26 augustus en zondag 3 september op één middag drie keer geboden wordt (14.00, 15.00 en 16.00 uur). Daarbij is er een doorlopende kinderactiviteit (14.00-17.00 uur). Toegang is gratis, voor de kinderactiviteit geldt: één per kind.

De Draak zaterdag 26 augustus 2006 Pandhof van Sinte Marie 't Lustelijck Groen van Zuid-Europa, het zwoele zuiden. In mediterrane sfeer gaat het vooral over de lagere lusten. We gaan smullen van wat de tuin voortbrengt, luisteren naar liedjes van verlangen en liefde, en worden verleid door moois waar geen beeldenstorm voorbij raasde. Dolce vita!

In de Pandhof van Sinte Marie verwelkomt de (gekostumeerde) muziekgroep ons met liederen en een verhaal, mogen we proeven van het werk van een culinair-historisch deskundige, en genieten we van de performance van een beeldsnijder. Kinderen mogen zelf met een recept aan de slag, en maken iets lekkers. Zuidelijk, kruidig en historisch: mmmm.

De Zwaan zondag 3 september 2006 Pandhof van de Dom 't Lustelijck Groen in onze eigen streken brengt ons in hogere sferen. We genieten van prachtige bloemen in het besef van vergankelijkheid, laten ons stichten door stemmige muziek en dichterlijke taal, en we krijgen advies hoe we in weer en wind ons lichaam kunnen onderhouden. Memento mori....

In de Pandhof van Sint Maarten, bij de Dom, klinken de liederen van de muziekgroep, en weer vertellen zij een kort verhaal. Een flora-kunstenaar stelt prachtige boeketten samen, zoals we ze kennen van schilderijen uit die tijd. Een historisch geneesheer geeft advies hoe bepaalde kruiden ons kunnen sterken tegen de gevaren van deze tijd. Kinderen kunnen weer iets op recept maken, maar nu wordt het een verkwikkend kruidenbrouwsel.

De Toegang is gratis

Het tuinprogramma is georganiseerd door Levende Geschiedenis Onbegrensd en wordt verzorgd door 'Geschiedenis voor 6 zintuigen'

Informatie:
Oculare/Levende Geschiedenis Onbegrensd
Lange Nieuwstraat 68, 3512 PL Utrecht.
030-2304508 info@oculare.nl www.oculare.nl

Dit programma werd mogelijk gemaakt door:Gemeente Utrecht, Rabobank Utrecht/Nieuwegein, Drukkerij de Pelmolen Utrecht, bloemisterij de Korenschoof Utrecht