Première Zonnebloem Theater Tournee

De zonnebloem

Première Zonnebloem Theater Tournee 2006 op 26 augustus Danny de Munk, Harry Slinger, Pamela Teves en Ellis van Laarhoven swingen voor de Zonnebloem

Breda, 17 augustus 2006 - In Theater de Meervaart in Amsterdam gaat op zaterdagmiddag 26 augustus aanstaande de Zonnebloem Theater Tournee 2006/2007 in première. Nationale Vereniging de Zonnebloem presenteert dan, in samenwerking met Esther Bronkhorst Events, de matineevoorstelling .Het Heilig Vuur. met onder andere Danny de Munk, Harry Slinger, Pamela Teves en Ellis van Laarhoven in de hoofdrollen. Marijke Vos, wethouder Zorg van de gemeente Amsterdam, leidt de theatervoorstelling in.

.Het Heilig Vuur. is een middagvullende, speciaal voor de Zonnebloem geschreven theatershow, die van 26 augustus 2006 tot en met juni 2007 langs 80 Nederlandse podia trekt. Een exclusieve tournee, voor ruim dertigduizend mensen met een fysieke beperking door ziekte, leeftijd en handicap. .Het Heilig Vuur. gaat over een groep zigeuners, die rond 1900 in een klein dorpje zijn neergestreken. Met vermaak en folklore houden ze zich dapper staande. En dan wordt een burgerjongen verliefd op een zigeunermeisje... Danny de Munk speelt voor de derde keer in negen jaar een belangrijke rol in de jaarlijkse Theater Tournee. .Ik geef iets en krijg heel veel terug als ik voor de Zonnebloem werk. De lach in de zaal is anders, mensen uiten zich meer. Ik zet me daarom graag in voor deze tournee. Die dankbaarheid op de gezichten van de bezoekers, dat is onbetaalbaar..

De Zonnebloem is volop in beweging. Naast het nieuwe schip, dat op 6 februari jongstleden in gebruik is genomen, is de Zonnebloem de campagne .De Zonnebloem kleurt je wereld. begonnen. Met de campagne brengt de Zonnebloem het belang van het bezoekwerk door haar 38.500 vrijwilligers onder de aandacht. Het bezoekwerk vormt sinds jaar en dag het hart van de Zonnebloem. Danny de Munk speelt niet alleen een hoofdrol in de Theater Tournee, maar ook in uitingen voor deze campagne, onder andere op televisie.

Over de Zonnebloem
Nationale Vereniging de Zonnebloem is één van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Jaarlijks brengen de vrijwilligers meer dan 1 miljoen bezoekjes aan 58.500 mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap of leeftijd voor wie sociaal isolement dreigt. Daarnaast verzorgt de Zonnebloem jaarlijks voor 120.000 mensen dagboottochten, theatervoorstellingen, rondvaarttochten door Amsterdam en tal van andere uitstapjes. Voor 7.700 mensen organiseert de Zonnebloem compleet aangepaste vakanties. Ruim 600.000 ondersteunende leden en donateurs maken het Zonnebloemwerk mogelijk. Meer informatie op www.zonnebloem.nl.

Mededeling voor de PERS:
De première van de Zonnebloem Theater Tournee 2006/2007 is op zaterdag 26 augustus in de Meervaart in Amsterdam. U bent van harte welkom. Na de voorstelling kunt u -in overleg- leden van de cast interviewen. Op aanvraag bij onderstaande contactpersoon kunt u ook vooraf interviews afnemen, bij de repetities of bij de voorpremière, op vrijdag 25 augustus. Voor het bijwonen van de première, interviews, persmap of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eline van Lelyveld, afdeling Communicatie, via (076) 564 63 17 of Eline.vanlelyveld@zonnebloem.nl.