Ingezonden persbericht


BN'ers en journalisten in talkshow op TF-1
Ursul de Geer en Neske Beks ontvangen o.m. Job Cohen, Tom Egbers, Vera Mann, en Hadassah de Boer

Tijdens het nieuwe theaterfestival TF-1, dat van 26 augustus t/m 13 september in Amsterdam plaatsvindt, leiden regisseur, televisiemaker en jurylid van TF-1 Ursul de Geer en de Vlaamse zangeres, theatermaakster en presentatrice Neske Beks beiden om beurten talkshows na afloop van de voorstellingen. In deze talkshows ontvangen Ursul en Neske een keur aan theatermakers, juryleden, critici van de grote dagbladen en prominente Nederlanders waaronder Job Cohen, Tom Egbers, Vera Mann en Hadassah de Boer.

De talkshows vinden plaats op de locatie waar de voorstelling heeft plaatsgevonden. Het streven is om dagelijks een lid van een van de jury's, een BN'er, een theatermaker en een theatercriticus uit te nodigen.

Een greep uit het programma:

Vrijdag 1 september praat Ursul de Geer met Tom Egbers (presentator Studio Sport) en acteur Huub Stapel n.a.v. Mephisto in de Stadsschouwburg.

Zaterdag 2 september praat Neske Beks met Mesut Arslan (Kunstenfestival 0090), Fanny & Alma (Het Parool), Walter Bart (theatermaker, Wunderbaum) en Liv Laveyne (recensent De Morgen) n.a.v. Wunderbaum in de Brakke Grond.

Maandag 4 september praat Usul de Geer met Michel Price (directeur Theaterfestival Vlaanderen), Johan Simons (artistiek leider Het Nationale Toneel) en Wilfred Takken (recensent NRC Handelsblad) n.a.v. Platform in de Stadsschouwburg.

Dinsdag 5 september praat Neske Beks met Eric Antonis (jury TF-1, cultuurschepen Antwerpen), Sien Eggers (actrice, Het Paleis), Wouter Hillaert (recensent De Morgen) en Leen Laconte (directeur Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond) n.a.v. U Bent Mijn Moeder in Theater Bellevue.

Donderdag 7 september praat Neske Beks met Berthe Spoelstra (jury TF-1, dramaturg), Job Cohen (Burgermeester van Amsterdam) Ivo van Hove n.a.v. Opening Night in de Stadsschouwburg.

Vrijdag 8 september praat Ursul de Geer met René van der Pluijm (programmeur SSB/Oosterpoort Groningen), Vera Mann (actrice, zangeres) en Kester Freriks (recensent NRC Handelsblad) n.a.v. Brel 2 in de Stadsschouwburg.

Zaterdag 9 september praat Neske Beks met Daphne Richter (dramaturg, journalist) en Hadassah de Boer (televisiepresentatrice) n.a.v. Bagdad Blues in Theater Bellevue.

Naast deze talkshows worden enkele voorstellingen ook ingeleid of nabesproken. Koen Haagdorens (dramaturg NTGent) bespreekt Platform voorafgaand aan de voorstelling. Walter Bart leidt de nabespreking van Welcome in my backyard.

Voor informatie en kaartverkoop: www.tf-1.nl

TF-1 is een gezamenlijk initiatief van de Stadsschouwburg Amsterdam, de Vereniging van Nederlandse Theatergezelschappen en -producenten (VNT), Theater Instituut Nederland, Bureau Promotie Podiumkunsten en het Holland Festival. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OC&W, VandenEnde Foundation, VSBfonds, Stichting Dioraphte, Fonds voor Podiumprogrammering & Marketing (FPPM) en het Prins Bernhard Cultuurfonds.



Ingezonden persbericht