Gemeente Hellendoorn


Wielerwedstrijd - Wegafsluitingen zaterdag 26 augustus

Op zaterdag 26 augustus wordt de plaatselijke wielerwedstrijd "Menzis van Keulen Interieurbouw-omloop" gehouden.

Wielerronde
De wielerwedstrijd start zaterdag de 26e augustus om 13.00 uur op de Grotestraat, waarna richting Haarle gereden wordt en waar in totaal vier omlopen gereden worden in het buitengebied. Daarna zal het peleton, afhankelijk van de snelheid, omstreeks 16.30 uur terugkeren naar Nijverdal waar in totaal drie plaatselijke omlopen gereden worden en omstreeks 17.20 uur (snelste schema) gefinisht gaat worden op de Grotestraat ter hoogte van het Henri Dunantplein. Tijdens deze omlopen worden incidenteel de wegen afgesloten en na het passeren van het peloton is de weg weer vrij voor het verkeer. Tenslotte wordt er van 18.30 uur tot 20.00 uur door toerleden een criterium gereden op de centrumlusweg.

Welke wegen worden afgesloten en waar zijn doorlaatposten? Grotestraat (het gedeelte tussen Smidsweg en Constantijnstraat) van 12.30 uur tot 14.00 uur (start) en van ca. 16.30 uur tot ca. 17.30 uur tijdens de doorkomsten en de finish van het peloton. Daarna tot circa 20.00 uur, omdat om 18.30 uur het criterium voor de toerleden begint.

Centrumlusweg (Grotestraat, Constantijnstraat, Molenweg, Smidsweg (gedeelte tussen Molenweg en Grotestraat)) van 18.00 uur tot 20.00 uur (criterium toerleden). Op de Constantijnstraat blijft vanaf de aansluiting met de Parallelweg één rijbaan open zodat verkeer richting Grotestraat mogelijk blijft. Voor de bewoners en bezoekers die het afgesloten gebied willen verlaten zijn doorlaatposten aanwezig op de Markt ter hoogte van de Constantijnstraat en op de Groen van Prinstererstraat ter hoogte van de Smidsweg.
Open Centrumafsluiting.pdf in nieuw window Centrumafsluiting.pdf