Ingezonden persbericht


Primeur op Jardins d Amis

Aan de reeds indrukwekkende lijst van exposanten op de Jardins d Amis in het weekend van 26 en 27 augustus kunnen nog twee namen worden toegevoegd: Helen van Empel en Mark Jan Meerdink, beiden afkomstig uit Baarn.

Helen van Empel (1970) studeerde afgelopen zomer af aan de Rietveld Academie te Amsterdam in de richting Theatervormgeving en voltooide daarnaast een studie Psychologie aan de Universiteit van Utrecht. In 2005 verzorgde zij de kostuums en decors van de Kindervoorstelling in de Doelen Rotterdam in het kader van het Gergiev Festival. In 2006 werkte zij mee aan verschillende producties in Amsterdam.

Mark Jan Meerdink (1967) volgde een opleiding tot beeldend kunstenaar aan Ateliers 63, werd grafisch ontwerper en artdirector en ontwikkelde internetcampagnes voor verschillende bedrijven (o.m. Sony, Adidas, Amstel). Sinds enige tijd concentreert hij zich vooral op vernieuwende oplossingen voor interieurs, d.m.v. mozaïeken, kamerschermen en 3D-behang.

Helen van Empel en Mark Jan Meerdink werken sinds kort samen. Zij kiezen daarbij voor bruikbare ontwerpen/toegepaste kunst. Op de Jardins d Amis laten zij hun eerste gezamenlijke product zien: een enorme buitenlamp die als een buitenaards wezen in de tuin lijkt te zijn neergedaald. (zie afbeelding)

Dit jonge kunstenaarsduo exposeert op: Nassaulaan 48 te Baarn.


---

Exposanten op Jardins d Amis en de adressen waar hun werk te zien is:

Herma de Jong exposeert op Nassaulaan 46

Mia van den Abbeele Nassaulaan 48

Karin van Empel Nassaulaan 48

Mark Jan Meerdink Nassaulaan 48

Alexandra van der Leeuw Nassaulaan 53

Inge Nijhof Nassaulaan 53

Wijnand Zijlmans Nassaulaan 61

Fransje Hillenius Molenweg 49

Janny Arends Molenweg 17

Sascha van Tetterode Wilhelminalaan 9

Winnifred Mulders Wilhelminalaan 12

Wijnand Zijlmans Wilhelminalaan 14,

Cathalijn Wouters Wilhelminalaan 14

Nieneke Lamme Emmalaan 7