Gemeente Amsterdam



Beleef de Amsterdamse industrie en haven

22 augustus 2006
-
Haven Amsterdam

Op zaterdag 26 augustus 2006 opent wethouder Lodewijk Asscher om 10.00 uur de derde editie van de ´Dag van de Industrie en Haven´. Asscher reikt de eerste drie prijzen uit aan de winnaars van een fotowedstrijd die samen met het Parool is georganiseerd. De `Dag van de Industrie en Haven' is een tweejaarlijks publieksevenement waar de inwoners van Amsterdam kennis kunnen maken met de Amsterdamse industrie en haven.

Het centrale punt van de dag is het Muziekgebouw aan het IJ. Hier is van alles te beleven. Chocoladeworkshops, optredens van de 4Tuoze Matroze (bekend van SAIL 2005) samen met de Marokkaanse band Al Atlal, een Acrobaten die op zullen treden in de kranen van Ceres fototentoonstelling en een haven-, arbeids-, en productenmarkt. Verder liggen er op verschillende plekken in de IJhaven allerlei oude en moderne schepen en boten en geven de brandweer en de douane demonstraties.

Boottochten

Natuurlijk ontbreken de traditionele rondleidingen bij de bedrijven en boottochten door de haven niet. Tussen de UITmarkt en het Muziekgebouw aan 't IJ varen bootpendels met muziek, cabaret en poëzie aan boord. Op de kop van het Java-eiland is het Open Haven Podium. Spectaculair is de acrobatenshow van het Corpus Acrobatic Theatre in de hoge kranen van de Ceres Paragon terminal. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de boottochten en de acrobatenshow.

Helikoptervlucht boven het havengebied van Amsterdam

De winnaar van de fotowedstrijd wint niet alleen een helikoptervlucht boven het havengebied van Amsterdam, maar ook een paginagrote publicatie van de foto in het Parool, zestigduizend boomerangkaarten die over de hele stad verspreid worden en een historisch (foto)boek over de haven.

Excursie bij het bedrijf Nissan 2004 De fotowedstrijd is gehouden tussen 15 juli en 12 augustus. Deelnemers konden foto´s insturen met hun beeld van de Amsterdamse haven. Een deskundige jury met daarin Cor Jaring (persfotograaf en voormalig havenarbeider), Colette Olof (curator Fotografiemuseum FOAM), Alexandra Besuijen (chef fotoredactie Het Parool) en Hans Gerson (algemeen directeur Haven Amsterdam) hebben de beste foto´s geselecteerd. Volgens de jury was het niveau van de inzendingen zeer hoog. Er zijn 155 foto´s ingezonden.

Meer informatie