Provincie Zuid-Holland

Feestelijke opening N 207

Op zaterdag 26 augustus wordt van 10.15 uur tot 11.00 uur de vernieuwde N 207 feestelijk geopend. Dit vindt plaats op de N 207 bij de kruising in Leimuiden. Gedeputeerde Martin Huls van de provincie Zuid-Holland en burgemeester van Jacobswoude mevrouw M. Wiebosch-Steeman verrichten de openingshandeling. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de vernieuwing van de N 207 tussen de N446/Kruisweg en de Leimuiderbrug. Maandagochtend 28 augustus geeft de provincie de weg vrij.

TandemsHet project kenmerkte zich door een goede samenwerking. Dit wordt benadrukt tijdens de feestelijke opening, waarbij de gedeputeerde, de burgemeester en de uitvoerder samen met een weggebruiker, een inwoner en een plaatselijke ondernemer op drie tandems stappen. Zij gaan over een parcours van de N 207 vanaf de brug over de Drecht tot de kruising in Leimuiden en verrichten vervolgens daar de openingshandeling. De goede samenwerking en het begrip zijn essentieel geweest voor een goede voortgang van het project. "Ik ben erg tevreden over het verloop van de werkzaamheden en de medewerking van de omgeving" aldus gedeputeerde Martin Huls. De opening is het moment om de omgeving en alle betrokkenen hiervoor te bedanken.

Voor weggebruikers en de omgeving waren de werkzaamheden ingrijpend. Om hen tegemoet te komen, nam de provincie een aantal initiatieven. Zo kon tegen een gereduceerd tarief gebruik worden gemaakt van de Interliner tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol/Amsterdam en voer de veerpont van en naar Oude Wetering vaker en langer door. Bij de Leimuiderbrug werd een extra fietspont ingezet. Duizenden mensen maakten gebruik van de website www.n207.nl waar ze terecht konden voor vragen.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22