Gemeente Hilversum

Overweg Larenseweg Hilversum weekend 26/27 augustus gesloten

22 augustus 2006
ProRail voert komend weekend tijdens de derde buitendienststelling (van zaterdagnacht 00.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur) grootschalige werkzaamheden uit voor de bouw van de fiets- en voetgangerstunnel onder station Hilversum.

Om de veiligheid van weggebruikers te waarborgen wordt de overweg de Larenseweg aan de Stationsstraat geheel afgesloten. De overweg aan de Hoge Larenseweg wordt bij rangeerbewegingen van werkterreinen ook tijdelijk afgesloten. Er wordt voor bebording gezorgd en er zijn verkeersregelaars. Tijdens de buitendienststelling rijden alleen sneltreinen tussen Amersfoort en Amsterdam. De Intercity van Amersfoort naar Schiphol rijdt om via Utrecht Centraal.

Het werk
Er worden damwanden in spoor 2 en een nieuwe wissel nabij de overweg aangebracht. Verder wordt het 1e perron met 50 meter verlengd en voorzieningen in het infrasysteem aangebracht, zodat ook tijdens de latere werkzaamheden de treindienst kan worden gehandhaafd.

Nanachten
Na het weekend zijn de maandag- en dinsdagnacht gereserveerd om eventuele restwerkzaamheden uit te voeren.

Overlast
Tijdens een buitendienststelling kan het gebruik van machines en verlichting overlast met zich meebrengen.

Meer informatie


* Klik op ' Fiets- en voetgangerstunnel' aan de rechterkant van dit scherm

* tijdens kantooruren kunt u bellen naar de klachten en informatielijn van ProRail: telefoon 020-201 45 52.
* Informatie over de treindiensten kunt u krijgen door te bellen naar OV Reizigersinformatie, telefoon 0900-92 92, of te kijken op NOS Teletekst pagina 751 of op de website van de NS (zie de link aan de rechterkant van dit scherm).