Ingezonden persbericht


Persbericht
Rotterdam, 22 augustus 2006

StreetMasters 2006

Inline & Skateboarding, BMX, break- & streetdance

Danceground presents: Finale StreetMasters 2006

Eindelijk is het dan zover: na de 2 voorrondes in Rotterdam en Den Haag is het tijd voor de finale van het event StreetMasters. Tijdens deze finale worden in de 5 disciplines de uiteindelijke winnaars bepaald die zichzelf de titel StreetMasters van 2006 mogen geven. De finale is onderverdeeld in dans en sport. In drie sporten en twee dansstijlen gaan jongeren uit heel Nederland tussen de 12 en 24 jaar de strijd met elkaar aan om deze titel.


. Waar: Rotterdam, skatepark Westblaak


. Wanneer: Zaterdag 26 augustus


. Aanvang: 12:00 uur

Binnen het onderdeel sport gaat het, zoals gezegd om drie disciplines, namelijk: inline skaten, skateboarden (beiden in de 'aggressive-/parc-style') en BMX fietsen (free-style/parc-style). De finale competities zullen extra spannend zijn doordat alle finalisten hun kwaliteiten hebben kunnen verbeteren tijdens de roadtrips. Onderdeel van de doelstelling van Streetmasters 2006 was het niveau van de sport en de deelnemers te verhogen. Door tussen de voorronden en de finale drie roadtrips (één voor elke discipline) te organiseren is de organisatie hierin geslaagd.

De juryleden voor de sportdisciplines behoren tot de top van Nederland; enkele namen zijn: voor inline - Adil Farhouni (meervoudig Nederlands kampioen), voor skateboard - Tim Zom (regerend Nederlands kampioen) en voor BMX - Barry Köhne ('s Nederlands beste, getuige zijn 7e plaats bij de BMX Masters in Keulen). Zij zullen bepalen wie er met de titel naar huis gaat en wie er daarnaast de geldprijzen en vele goodies krijgen.

Op dansgebied gaat het zaterdag om street- en breakdance.

Voor streetdance geldt dat, vanwege het grote succes bij de eerdere edities, er ook tijdens deze laatste aflevering van StreetMasters nog in een extra voorronde gestreden kan worden om een plaatsje in de finale. Na deze voorronde zal de finale van start gaan en laten alle groepen en duo's zien wat ze kunnen. Ook voor dans geldt dat een professionele jury, waaronder Nederlands kampioen Dennis van Breukelen zal bepalen wie de winnaar wordt en zich Streetmaster 2006 mag noemen. De winnaar in de categorie "groepen" gaat naar huis met een geldprijs van 400 euro, het winnende duo gaat naar huis met 200 euro. Voor Breakdance heeft de organisatie besloten voor de finale samen te werken met Dutchbboy.com en Stg Aight en de finale voor de breakdancers naar Amsterdam te verplaatsen. Hier organiseren de eerder genoemde partijen een voorronde van de UK B-Boy Championships. Voor de winnaar licht een ticket klaar voor dit internationale breakdance event.

Tijdens StreetMasters zullen er, voor de beginnende inline skaters Safe Skate! lessen worden verzorgd. Klanten van de sportzaken in de regio Rotterdam die deze week inline skates of andere skatematerialen hebben gekocht, kunnen op vertoon van hun aankoopbewijs hieraan gratis meedoen. Bij de Safe Skate! Clinic leren de deelnemers basisvaardigheden van het skaten, zoals remmen en draaien.

Naast de sportieve topprestaties, workshops en demonstraties zorgen bekende DJ's als DJ Phantom, DJ NiksOne en DJ Civil voor de muziek en de sfeer rondom al het spektakel. StreetMasters is dus ook voor de bezoeker, jong en oud zeker de moeite waard!

Contact:
Pers

Rock 'n' Roll Highschool
Arpa Telimi
arpa@rocknrollhighschool.nl
tel: +31(0) 10 - 20 67 230

Productie:
Stichting Playground
Kuno Bakker
kuno@danceground.nl
tel: +31 (0) 6 - 24 25 37 58

---- --