Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dichtende Kater Slaapmuts treedt op tijdens Kunstroute Zwolle

In het weekeinde van 26 en 27 augustus is weer de maandelijkse Kunstroute Zwolle. Tussen 14:00 en 17:00 uur kunt u vrijelijk binnenlopen bij verschillende kunstenaars en kunstinstellingen in en om de stad.

Elke maand verzorgt een van de deelnemers een extra activiteit. Deze keer is het aan Kater Slaapmuts van De kat z'n viool aan de Kastanjestraat 36 te Zwolle om dit te organiseren. Hij heeft katkunstenares Meta Dame van Kattengalerie La Dame Bastet uit Halle (Gld) bereid gevonden om op zaterdag 26 augustus als het ware in zijn vel te kruipen en enkele van zijn katse gedichten uit zijn verzameld werk 'Katrijm' ten gehore te brengen. De eerste voordracht is om 14.00 uur bij Boekhandel Waanders aan het Eiland 9 te Zwolle. Daar kunt u dan meteen ook zijn portretten zien die hij door Anne Versteyne liet maken (welke bij boekhandel Waanders gedurende de hele maand augustus tentoongesteld worden) en ook heeft Boekhandel Waanders 'Katrijm' in voorraad. De tweede voordracht is om 16:00 uur bij Kater Slaapmuts thuis in De kat z'n viool. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Zie voor meer informatie over kater Slaapmuts www.dekatzijnviool.com

Kunstroute Zwolle is in 2005 door enkele Zwolse culturele instellingen en kunstenaars in het leven geroepen en dit jaar is de Zwolse Kunstroute met een flink aantal adressen uitgebreid. Ieder laatste weekend van de maand, behalve in december, zijn de instellingen en ateliers gratis te bezoeken en is er op een of meerdere locaties een ludieke, interessante en/of kunstzinnige activiteit. Een brochure met alle deelnemers en data is verkrijgbaar bij o.a. Kunst & Cultuur Overijssel, Stedelijk Museum Zwolle, Boekhandel Waanders en bij de deelnemers zelf. Op de website, www.kunstroutezwolle.nl., vindt u naast de algemene informatie en adressen ook de actuele informatie over de extra culturele activiteiten.

De deelnemers van Kunstroute Zwolle zijn:

Galerie Artkamp, Atelier Merique, Ateliers Cyclamenstraat, Atelier de kat z'n viool, De Oude Ambachtschool, Harmen van der Tuin, Edelsmederij Sand-Or, Atelier Joepe Bos, Studio Benno Meulman, Stichting Galerie het Langhuis, Ineke van Harten, Atelier Gootjes, Galerie de Langenhof, Kunstuitleen Zwolle, KCO Cultuursalon, Museum De Fundatie, Ndesign, R10, Galerie de Zwolse School, Arte Presente en Stedelijk Museum Zwolle.

Voor meer informatie over Slaapmuts of Kunstroute Zwolle, tel 038-4525496.


---

Einde persbericht.

Dit persbericht werd u toegestuurd door Anne Versteyne van De kat z'n viool, deelnemer Kunstroute Zwolle.

bijlage1: portret van Slaapmuts, de schrijvende kater -, door Anne Versteyne, 2006, vrij van copyright te plaatsen bij dit persbericht.

bijlage2: gedicht 'Viskunde' van Kater Slaapmuts, eveneens rechtenvrij te plaatsen bij dit bericht

Voor meer informatie en/of foto's of gedichten kunt u contact opnemen met de kat z'n viool 038-4525496, info@dekatzijnviool.com

Hartelijk dank voor uw aandacht!

Met vriendelijke groeten,

Anne Versteyne

www.dekatzijnviool.com