World Statues 26 en 27 augustus Arnhem

Hagen events b.v.

Arnhem, 14 augustus 2006
10e editie WORLD STATUES 2006:

GUINNESS BOOK OF RECORDS NOMINATIE

'The Largest Living Statue Championship'
gepresenteerd door Arnhem Rijnfestijn

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2006 binnenstad Arnhem

In 2005 heeft WORLD STATUES de stad Arnhem in één klap op de (inter)nationale kaart gezet. Vele bezoekers bewonderden prachtige en verrassende levende standbeelden tijdens het Nederlands Kampioenschap Living Statues, het grootste evenement ter wereld op dat gebied.
Eind augustus 2006 vieren we het tienjarig jubileum van het kampioenschap, met ruim 200 deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Portugal, Frankrijk, Italië, Spanje, Engeland, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Hongarije, Zuid-Amerika (Chili, Argentinië, Uruguay, Brazilië), de Verenigde Staten (San Fransisco, New York), en Israël.

Alle levende beelden die op zondag hun kunsten hebben vertoond worden bij elkaar gebracht in een 'grande finale parade', waar ze begeleid door prachtige muziek het grootste levende standbeeld zullen vormen. Voor het Guinness Book of Records zijn we zeker van een nominatie in de categorie 'Largest Living Statue Championship'.

Wel eens op de Ramblas in Barcelona geweest? Of Piccadilly Circus in Londen, Montmartre in Parijs misschien of de Wiener Strasse? De beste Living Statues van de wereld staan daar dagelijks hun best te doen, maar even niet op zaterdag 26 en zondag 27 augustus. Want dan zijn ze alleen maar in Arnhem te vinden. Het laatste weekend van augustus wordt er een van festiviteiten, zoals die niet eerder in Arnhem hebben plaatsgevonden.

Omgeven door een Kids Square, de WK Living Statues, concerten, straattheater, themapleinen en natuurlijk veel muziek, is World Statues een evenement dat voorlopig niet meer uit de jaaragenda van de stad is te verwijderen. En dus komen naar verwachting opnieuw vele tienduizenden mensen op het evenement af.
De Nationale Evenementenprijzen 2006 heeft World Statues de tweede prijs toegekend in de categorie 'leukste stadsevenement'.We vieren het tienjarig jubileum groots, met het eerste echte Wereld Kampioenschap.

Kinderen

Zaterdag begint het festijn al met meer dan 50 speciale kinderstandbeelden. De Markt in Arnhem wordt dan omgetoverd tot Kids Square, waar volop muziektheater voorstellingen te zien zijn.

De zondag is gereserveerd voor de eerste editie van het officiële WK Living Statues, en ook amateurs op dit gebied zijn deze dag al in de stad om hun kunsten te tonen. Een internationale jury zal de beste Living Statue, in elke categorie, belonen met een prachtige prijs.

Themapleinen en -straten

De meeste pleinen en straten in de binnenstad van Arnhem zijn tijdens World Statues omgetoverd tot themapleinen waar de statues een belangrijk aandeel in hebben. Van de Ramblas ga je zo naar San Fransisco, Picadilly Circus, en nog verder!

Het Gelders Orkest

Ondertussen geeft Het Gelders Orkest zondag 27 augustus vanaf 12.00 uur een gratis concert in de Stadhuishal. Onder leiding van dirigent Robert Benzi zingt mezzosopraan Jennifer Borghi werken van Bizet.

Programma in het kort:

Zaterdag 26 augustus:
Van 13.00 - 16.30 uur Kids Statues rondom het Eusebiusplein en op de Markt. Met optredens van Theater Santen (Leve het Nijlpaard) en Verteltheater Reinalda. Met de prijsuitreiking en mini Catwalk om 17.00 uur eindigt de dag op het podium op de Markt.

Zondag 27 augustus:
WK Living Statues van 13.00 - 17.00 uur in de gehele binnenstad van Arnhem. Een muzikale bijdrage zal worden geleverd door o.a. De Flageolettes, Trust, Hutspot, Spaca, Cowboy Billie Boem en vele anderen.
Om 18.00 uur vindt de slotceremonie plaats op het podium voor de Eusebiuskerk, de World Statues Parade en de prijsuitreiking.

Zowel op zaterdag als op zondag zijn historische schepen gratis te bezichtigen aan de Rijnkade en is in de schepen een expositie van Arnhemse kunstenaars te zien.

Alle verdere informatie staat op de website www.worldstatues.nl


---