Nieuw kunstfestival in Amstelpark Amsterdam


AMSTERDAM, 20060822 -- Van 26 augustus t/m 17 september 2006 vindt in het Amstelpark in Amsterdam het eerste Euro Art Festival plaats, een beeldende kunsttentoonstelling met dertien professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland. Het festival is een combinatie van binnen- en buitententoonstelling op het evenemententerrein in het Amstelpark met groot ruimtelijk werk, sculpturen, schilderijen en een digitale expositie. Er zijn twee thema tentoonstellingen "Woman & Art" en "Monkey Stories" naast een algemene tentoonstelling.

Het Festival wordt op zaterdag 26 augustus om 13:30u geopend door de Amsterdamse wethouder van cultuur Carolien Gehrels.

In de buitententoonstelling laat kunstenares Linda Verkaaik zien hoe zij haar eigen auto inblikte tot een compact pakket van 900 kg. Petra Groen toont een baarmoederschommel aan de boom en er is een ruimtelijke installatie van Frea Lenger. In de Japanse tuin worden sculpturen getoond van Ellen Welten-Louwers en Nancy Echter.

De binnententoonstelling bevat schilderijen van Svetlana Tiourina, Irene Kunst, Zhanhong Liao, Sanneke Griepink, Lydia Lambrechts, Lucienne Kleverlaan, John Bottse en een installatie van Burd Elcaya.

Organisator van het festival is de stichting Euro Art Evolution met kunstenaar, muzikant en componist Burd Elcaya als artistieke oprichter. Met het festival beoogt de stichting een breder publiek te interesseren voor beeldende kunst en nieuwe perspektieven te creëren voor professionele beeldend kunstenaars.

Het Euro Art Festival zal jaarlijks plaatsvinden in het Amstelpark in Amsterdam en binnen drie tot vijf jaar ook georganiseerd worden in andere Europese steden waaronder Berlijn en Barcelona.