Ingezonden persbericht


Het Lustelijck Groen gratis 17e eeuws tuinprogramma in de Utrechtse kloostertuinen


't Lustelijck Groen

Op zaterdag 26 augustus en zondag 3 september vinden er twee bijzondere middagen plaats Utrechtse binnenstad. Onder de noemer 't Lustelijck Groen komen allerlei aspecten van de zeventiende eeuw aan bod.

De eerste middag, in de pandhof Sinte Marie (aan de Mariaplaats) toont beeldhouwer Miki Witmond wat van zijn werk en vertelt erover. Hij maakt beelden van hout op traditionele wijze. Diezelfde middag maakt kokkin Carolina Verhoeven van het Culinair Museum Appelscha iets klaar uit vervlogen tijden waar van geproefd mag worden. Tussendoor zingt het duo Clara Oscura zeventiende eeuwse liederen en speelt barokgitarist Jorge Oraison.

Een ruime week later, op 3 september, maakt bloemist Peter van der Giessen barokke boeketten in de pandhof van de Dom. In de zeventiende eeuw werden dergelijke boeketten veel geschilderd. Wil van der Mark treedt op als historisch chirurgijn Willem Anthonisz. Van der Marcke, en vertelt wat er zoal aan heil in de kruidentuin is er muziek van Clara Oscura en Jorge Oraison. Tijdens beide middagen is er een leuke knutselactiviteit met kruiden voor de kinderen.

Het programma begint om twee uur, om drie en om vier uur. De toegang is gratis.
Meer informatie via www.oculare.nl .

-einde persbericht-

't Lustelijck Groen is gemaakt door Geschiedenis voor 6 Zintuigen - Anne Nies Keur, in opdracht van Oculare/Levende Geschiedenis Onbegrensd.. De kinderactiviteiten worden uitgevoerd door Confetti dell' Arte. Met dank aan: Gemeente Utrecht, Rabobank, Drukkerij de Pelmolen, Bloemisterij De Korenschoof en de twee tuinen: de Pandhof Sinte Marie en de pandhof van Sint Maarten